Carlton Dance mag in Fortnite blijven

Pas op de plaats.

Acteur Alfonso Ribeiro mag geen auteursrecht aanvragen op de Carlton Dance, concludeert de U.S. Copyright Office. Een rechtszaak aan het adres van Epic Games en Take Two Interactive is daarmee voorlopig van de baan. De danspasjes zijn als emotes te vinden in Fortnite en NBA 2K19.

Volgens de auteursrechtenorganisatie is het dansje te simpel om als volledige choreografie te gelden. Daar kan namelijk wel degelijk auteursrecht op rusten. Ook speelt de vraag mee of Ribeiro wel de bedenker er van is, of dat de rechten eventueel aan de makers van The Fresh Prince of Bel-Air toebehoren.

De emote mag dan gewoon in Fortnite en NBA 2K19 blijven, zonder dat beide partijen daarvoor royalties aan Ribeiro hoeven af te staan. De acteur is overigens niet de enige die juridische stappen op dit gebied onderneemt. De zaak van andere artiesten staat door deze uitspraak echter nu ook op losse schroeven.

De invasie is begonnen! Oftewel, Fortnite Chapter 2 Season 7 is gearriveerd. Naast een nieuwe Fortnite Season 7 Battle Pass zijn er ook aanpassingen aan de Fortnite map en zijn de Fortnite Legendary Quests gearriveerd. Bovendien maakt in de toekomst Superman zijn opwachting. Deze week moet je weer langs de payphone passeren en onder andere Spy Probes zetten, met een detector alien billboards breken en bioscanners plaatsen. Oh, en vergeet ook het Ariana Grande Fortnite concert niet!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Gerelateerde games

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread