Final Fantasy 9 uit voor Switch en Xbox One

Releasedatum Final Fantasy 7-ports ook bekend.

Final Fantasy 9 is nu te downloaden voor de Nintendo Switch en Xbox One, zo maakt Square Enix bekend. Eerder werd de klassieke JRPG wel al voor deze platformen onthuld, maar een specifieke releasedatum bleef uit.

Oorspronkelijk lanceerde Final Fantasy 9 in 2000 voor de originele PlayStation, vlak voor de release van de PlayStation 2. De nieuwe port is gebaseerd op de versie voor smartphones en later tevens pc en PlayStation 4. Extra's zijn er in de vorm van een vooruitspoel-functie en de optie om random encounters uit te schakelen.

Spelers merkten alvast op dat Final Fantasy 9 op de Nintendo Switch dezelfde muziekbug heeft als andere recente versies. Dat betekent dat iedere track na een gevecht van voor af aan begint, zodat je van bepaalde nummers telkens alleen de intro hoort. In de originele game liep de muziek gewoon door.

Square Enix onthult tot slot de releasedatum van Final Fantasy 7. Deze komt 26 maart uit voor de Nintendo Switch en Xbox One. De Final Fantasy 12 release werd al eerder onthuld.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Zo vang je Druddigon in het laatste Pokémon Go event

Waar kan je deze dragon Pokémon uit Gen 5 vinden in Pokémon Go.

Dit zijn de PlayStation Now-titels voor december 2021

Inclusief GTA 3: The Definitive Edition.

Digital Foundry | De beste gaming keyboards in 2021

De beste mechanische en niet-mechanische keyboards uitgetest.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread