Ontwikkelaar The Farm 51 kondigt Chernobylite aan, een survival horror-game die zich afspeelt rond de bekende kerncentrale van Tsjernobyl. Eerder was de studio verantwoordelijk voor Get Even.

In Chernobylite speel je als een ex-medewerker van de kerncentrale, waar je naar terugkeert om je geliefde terug te vinden. De gebieden zijn tot in de kleinste details nagemaakt via 3D-scans. Je neemt het op tegen zowel menselijke vijanden als bovennatuurlijke wezens.

Het verhaal is non-lineair en er ligt een grote nadruk op crafting, om zo de wildernis van Tjernobyl te overleven. De game komt in de herfstperiode uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Verwar Chernobylite overigens niet met Fear The Wolves, een nieuwe battle royale-game van de makers van S.T.A.L.K.E.R.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Meer artikels van Randolf Bouwma