EA verwacht 5 tot 6 miljoen verkochte Anthem-exemplaren tegen het einde van het fiscaal jaar, dat op 31 maart eindigt. BioWares actie-RPG lanceert op 22 februari en heeft dus ongeveer zes weken om dat streefcijfer te halen.

Volgens CEO van EA Andrew Wilson beseften spelers van de demo dat Anthem een game 'als geen ander' is. "We zien een grote kans voor Anthem, niet alleen dit jaar, maar ook op lange termijn via ons live service-plan."

De Anthem-demo was aanvankelijk enkel voor VIP-spelers toegankelijk, maar werd later voor iedereen beschikbaar gesteld. BioWare liet gisteren overigens optekenen dat beide demo's meer dan 40 miljoen uur aan speeltijd hadden opgeleverd.

Ondanks tegenvallende Battlefield 5-verkoopcijfers lijkt EA volop in te zetten op Anthem en Apex Legends, dat acht uur na release al meer dan 1 miljoen spelers had.

Hier vind je alles over Anthem - Release, demo, gameplay en alles wat we weten.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Maarten Denoo

Maarten Denoo

Redacteur

Keerde het multiplayergeraas de rug toe en verdiept zich nu vooral in actie-RPG’s en co-op games. Stort een bescheiden bijdrage en steun deze arme ziel in zijn strijd tegen een immer toenemende backlog.

Meer artikels van Maarten Denoo