Nintendo onthult Dr. Mario World voor smartphones

Beter wordt het niet.

Nintendo maakt bekend te werken aan Dr. Mario World, een nieuwe puzzelgame voor smartphones. Het betreft een free-to-play-titel die in de aankomende zomerperiode lanceert. Of dat ook geldt in Europese landen, is nog niet helemaal zeker.

Over de gameplay is nog niets bekend, maar we weten wel hoe Dr. Mario-games in z'n algemeen spelen. Het is een variant op Tetris waarbij je gekleurde pillen op virussen van dezelfde kleur stapelt. Heb je drie op een rij, dan verdwijnen de monstertjes van het scherm. Als het scherm vol loopt, is het game over.

Dr. Mario World lijkt de plaats in te nemen van Mario Kart Tour. Die game zou eigenlijk deze zomer lanceren, maar is uitgesteld naar 2020. De eerste Dr. Mario-game kwam in 1990 uit voor de NES en Game Boy. Het personage zit ook in Super Smash Bros Ultimate.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread