Netflix heeft zopas zijn kwartaalcijfers voorgesteld. In het vierde kwartaal van 2018 haalde het bedrijf een omzet van 4,2 miljard dollar, een stijging van 27% in vergelijking met het jaar voordien. Opmerkelijk: in een brief aan de aandeelhouders meldt Netflix dat het bedrijf free-to-play game Fortnite als zijn grootste concurrent ziet.

Volgens Netflix is Fortnite een grotere bedreiging dan andere streamingdiensten zoals HBO. Daarnaast is echter ook YouTube een belangrijke concurrent voor het bedrijf. Zo zag de streamingdienst in oktober een opmerkelijke piek in kijkcijfers toen YouTube enkele minuten offline was. Nog volgens Netflix zijn er 'duizenden spelers in de entertainmentmarkt met lage drempels voor consumenten'.

12

Meer Fortnite PS4 tips nodig? Voltooi de Fortnite Week 5 Season 8 Challenges: Fortnite Pirate Camps

ADVERTENTIE

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.