Netflix: 'Fortnite is onze grootste concurrent'

Royaal gevecht.

Netflix heeft zopas zijn kwartaalcijfers voorgesteld. In het vierde kwartaal van 2018 haalde het bedrijf een omzet van 4,2 miljard dollar, een stijging van 27% in vergelijking met het jaar voordien. Opmerkelijk: in een brief aan de aandeelhouders meldt Netflix dat het bedrijf free-to-play game Fortnite als zijn grootste concurrent ziet.

Volgens Netflix is Fortnite een grotere bedreiging dan andere streamingdiensten zoals HBO. Daarnaast is echter ook YouTube een belangrijke concurrent voor het bedrijf. Zo zag de streamingdienst in oktober een opmerkelijke piek in kijkcijfers toen YouTube enkele minuten offline was. Nog volgens Netflix zijn er 'duizenden spelers in de entertainmentmarkt met lage drempels voor consumenten'.

12

De invasie is begonnen! Oftewel, Fortnite Chapter 2 Season 7 is gearriveerd. Naast een nieuwe Fortnite Season 7 Battle Pass zijn er ook aanpassingen aan de Fortnite map en zijn de Fortnite Legendary Quests gearriveerd. Bovendien maakt in de toekomst Superman zijn opwachting. Deze week moet je weer langs de payphone passeren en onder andere Spy Probes zetten, met een detector alien billboards breken en bioscanners plaatsen. Oh, en vergeet ook het Ariana Grande Fortnite concert niet!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread