Square Enix maakt bekend dat Final Fantasy 10 en Final Fantasy 10-2 op 16 april lanceren voor de Nintendo Switch. Daarna volgt Final Fantasy 12: The Zodiac Age op 30 april. In een later stadium komen onder andere Final Fantasy 7 en Final Fantasy 9 nog uit. Daarvan is nog geen releasedatum bekend.

Final Fantasy 10 en 10-2 worden samen als bundel verkocht, Final Fantasy 12 is een losse aankoop. Allen zijn gebaseerd op de HD remasters voor de pc en PlayStation 4. Oorspronkelijk lanceerden de drie games voor de PlayStation 2.

Naast een hogere resolutie bieden de games onder andere een optie om vooruit te spoelen. Ze spelen dan tot vier keer sneller af, waardoor grinden minder tijd kost. In Final Fantasy 12 is het License Board op de schop gegaan, zodat je uitgebreidere opties hebt om je personages uit te bouwen.

Lees ook de Final Fantasy 12: The Zodiac Age review van Dirk terug. "Met de toevoeging van Jobs, een uitdagende Trial Mode en moderne luxes is dit de ultieme versie van Final Fantasy 12, zegt hij."

ADVERTENTIE

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Meer artikels van Randolf Bouwma

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Final Fantasy 12 komt naar de Switch

Net als een hele resem andere Final Fantasy-games.

Final Fantasy 12: The Zodiac Age komt naar de pc

Met New Game Plus en New Game Minus.

5 opvallende gamereleases juli

Met onder meer Splatoon 2, Final Fantasy 12 en New Nintendo 2DS XL.