Valve bant recordaantal Steam-account

Vermoedelijk voornamelijk cheaters in CS:GO.

Valve heeft in december meer dan 600.000 accounts geband van Steam. Dat heeft Counter-Strike-speler Nors3 ontdekt. Volgens hem lag het aantal bans vorige maand bijna zes keer zo hoog als in een gemiddelde maand, en gaat het bovendien om een recordaantal.

Het bannen gebeurt meestal in golven via het Valve Anti-Cheat systeem. Hoewel Valve geen cijfers bekendmaakt over wie waarom is geband, is de plotse stijging van vorige maand volgens Nors3 een rechtstreeks gevolg van het free-to-play gaan van Counter-Strike: Global Offensive.

Ook het aantal golven waarin bans werden uitgedeeld, lag vorig maand een stuk hoger dan anders. Dat doet vermoeden dat Valve heeft geanticipeerd op de toename aan cheaters en tijdig maatregelen heeft getroffen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread