Celeste krijgt spoedig nieuwe levels

Al bergen van de game verkocht.

De gelauwerde platformgame Celeste krijgt begin 2019 nieuwe levels, die 'erg moeilijk' zijn. Dat bevestigt ontwikkelaar Matt Thorson van Matt Makes Games op Twitter. Hij noemt ze de 'vaarwel-levels', maar deelt verder nog geen informatie.

Tevens is nu bekend dat de game sinds januari 500.000 keer is verkocht. Daarnaast is de soundtrack 6000 keer gekocht en meer dan 4 miljoen keer via Spotify gestreamd. De game is uit voor de pc, PlayStation 4, Xbox en Nintendo Switch.

Celeste is een zogeheten masocore-platformer die bovengemiddeld uitdagend is en daarnaast een verhaal vertelt over het worstelen met angstgedachten en depressies. Die combinatie raakte bij velen een gevoelige snaar en won bij de Game Awards 2018 dan ook de titels 'beste indiegame van 2018' en 'games for impact'.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread