Ontwikkelaar 4J Studios maakt op Twitter bekend te stoppen met Minecraft-updates voor de PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360 en Wii U. Op de pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en voor smartphones blijft het werk wel gewoon doorgaan.

Patch 1.83 is vandaag uitgekomen, en voor de verouderde consoles is dat tevens de laatste update. De Nightmare before Christmas Mash-Up Pack maakt er deel van uit, met daarin skins uit de gelijknamige film. Ook katten en panda's zijn toegevoegd, naast bamboe-planten en scaffolding-blokken voor het bouwen van liften.

Een andere recente, grote update die ook nog op alle voorgaande platforms is uitgekomen, is de Aquatic update met daarin de optie om onder water te bouwen. In 2012 kreeg de Xbox 360 als eerste console een Minecraft-versie. In 2014 kocht Microsoft Minecraft voor 2,5 miljard dollar.

Begin 2019 komt er nog een spin-off uit, Minecraft: Dungeons.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Meer artikels van Randolf Bouwma

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Minecraft: PlayStation 3 Edition review

Bolleboos van een blokkendoos.

Microsoft: 'Geen plannen voor Minecraft 2'

Wil de fanbase niet ondermijnen.

Minecraft cross-platform versie uitgesteld voor de Nintendo Switch

Game vanaf vandaag wel beschikbaar voor alle andere platformen.

Update consoleversie Minecraft voegt nieuwe dieren toe

Is laatste patch voor Better Together update.