Discord Store laat ontwikkelaars 90 procent van opbrengsten zelf houden

Discord versus Epic versus Steam.

Ontwikkelaars die vanaf januari hun games uitbrengen in de winkel van chatplatform Discord, mogen 90 procent van de opbrengsten zelf houden. Ze hoeven slechts tien procent af te staan aan Discord, tegenover 12 procent in de Epic Games Store en 30 procent op Steam.

De aankondiging van dit nieuwe beleid volgt kort op de lancering van de Epic Games Store. De downloadwinkel van de makers van Fortnite is niet door iedereen even goed ontvangen. Met name omdat er al exclusieve games op verkrijgbaar zijn die je niet op Steam vindt, terwijl veel pc-gamers daar hun vrienden hebben.

Ook nieuw bij Discord is dat ontwikkelaars hun games straks zelf in de Store mogen uitgeven. Nu is het nog zo dat iedere game eerst door Discord goedgekeurd moet worden, onder het mom 'kwaliteit boven kwantiteit'. Tot slot is nu bekend dat het platform inmiddels 200 miljoen gebruikers heeft.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread