Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

CS:GO is free-to-play en heeft battle royale modus Danger Zone

Valve's offensief.

Valve heeft Counter-Strike: Global Offensive gratis gemaakt. Daarnaast is er een battle royale-modus met de naam Danger Zone.

Nieuwe CS:GO-spelers hebben gratis toegang tot alle content, terwijl oude CS:GO-spelers automatisch Prime Status krijgen met onder meer toegang tot exclusieve items en weapon cases. Die status behaal je ook door rank 21 te behalen of als upgrade in de in-game store aan te schaffen.

De nieuwe modus Danger Zone is als update aan CS:GO toegevoegd. Net als andere battle royale-modi word je op een map gedropt, zijn wapens random in de map te vinden en kan er maar één speler of team overleven.

Wel speel je met maximaal achttien spelers (alleen, duo of trio) en duurt een match gemiddeld tien minuten. Tevens kun je tussendoor via een tablet het gebied verkennen en zo je strategie uitstippelen.

Door CS:GO gratis te maken en een battle royale-modus toe te voegen, gaat Valve de concurrentie met onder meer PUBG, Call of Duty: Black Ops 4 Blackout en Battlefield 5 Firestorm aan.

Read this next