Ontwikkeling Unreal Tournament voor onbepaalde tijd stopgezet

Dankzij Fortnite.

Epic Games maakt bekend dat de ontwikkeling van de nieuwe Unreal Tournament voor onbepaalde tijd is stopgezet. De game werd sinds 2014 samen met de community ontwikkeld, maar alle ontwikkelaars werken intussen al geruime tijd mee aan Fortnite.

Volgens Epic Games-topman Tim Sweeney blijft de game voorlopig wel speelbaar via de Epic Store. De huidige versie van Unreal Tournament bevindt zich echter nog steeds in een pre-alpha fase. Daarnaast benadrukt Sweeney dat Epic Games de komende periode meer wil inzetten op het speelbaar maken van oude games op moderne systemen.

De eerste Unreal Tournament lanceerde in 1999. Nadien volgden nog sequels in 2003, 2004 en 2007. De meest recente game in de serie is in 2014 aangekondigd. De laatste update voor die game dateert echter al van meer dan een jaar geleden. Eerder dit jaar maake Epic Games al bekend dat Fortnite Battle Royale in minder dan twee maanden tijd is ontwikkeld met de hulp van het Unreal Tournament-team.

De invasie is begonnen! Oftewel, Fortnite Chapter 2 Season 7 is gearriveerd. Naast een nieuwe Fortnite Season 7 Battle Pass zijn er ook aanpassingen aan de Fortnite map en zijn de Fortnite Legendary Quests gearriveerd. Bovendien maakt in de toekomst Superman zijn opwachting. Deze week moet je weer langs de payphone passeren en onder andere Spy Probes zetten, met een detector alien billboards breken en bioscanners plaatsen. Oh, en vergeet ook het Ariana Grande Fortnite concert niet!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread