'Helft PlayStation Classic-games zijn tragere PAL-versies'

Gamen in slow motion.

Negen van de twintig games op de PlayStation Classic betreffen PAL-versies, wat betekent dat ze de originele 50 Hz-frequentie aanhouden. Dit zijn de versies die we in Europa gewend zijn, maar die trager afspelen dan de oorspronkelijke 60 Hz-versies (NTSC) die Amerikaanse gamers destijds speelden.

Wanneer je 50 Hz-games speelt, krijg je te maken met een consistent tragere framerate. Vroeger was dat nodig omdat Europese beeldschermen de 50 Hz-frequentie gebruikten. Tegenwoordig is dat verschil er niet meer, 60 Hz is de wereldwijde standaard voor de meeste tv's.

In onderstaande video zie je het verschil tussen een PAL-versie en een NTSC-versie.

De volgende negen games op de PlayStation Classic zijn PAL-versies: Battle Arena Toshinden, Cool Boarders 2, Destruction Derby, Grand Theft Auto, Jumping Flash!, Oddworld: Abe's Oddysee, Resident Evil Director's Cut, Tekken 3, Tom Clancy's Rainbow Six.

Lees in ons overzicht meer info over de PlayStation Classic release.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread