4K TV Black Friday 2018 promoties: onze aanraders in prijs gedaald

Tijd voor een upgrade?

In de Verenigde Staten worden de tafels opgeruimd na hun Thanksgiving feestday, en dat betekent dat Black Friday van start gaat. Deze commerciŽle feestdag is sinds een paar jaar ook overgewaaid naar BelgiŽ en Nederland, waardoor ook wij mogen meegenieten van sterke promoties bij veel verschillende winkels.

De enorme hoeveelheid aanbiedingen kan echter overweldigend zijn. Welke tv's zijn de moeite waard en welke prijsdalingen maken het werkelijk de moeite om tot een aankoop over te gaan?

Om dat vraagstuk op te lossen halen we onze gids boven voor de beste 4K tv's met HDR uit 2018. Twee televisies die we toen selecteerden, hebben een mooie prijsdaling gekregen voor Black Friday, waardoor ze nog aantrekkelijker worden.

Samsung Q9FN/Q9F

1

Samsung Q9FN/Q9F kopen op Bol voor 1.599 euro

Deze televisie is maar liefst 500 euro in prijs gedaald, van 2099 euro naar 1599.

Dit is wat we erover schreven:
OLED tv's zijn indrukwekkend, maar heel duur. Bovendien kunnen ze de helderheid van sterke LCD displays niet evenaren. De Samsung QLED tv's zijn dan ook een goede optie. De Q9FN is werkelijk uitstekend, dankzij fantastische helderheid en locale dimming opties die contrast ratios van bijna 20,000:1 oplevert. De input lag is ook uitmuntend: 22ms voor HDR content aan 4K. Er is ook FreeSync ondersteuning, van belang wanneer je op Xbox One of pc's met een grafische kaart van AMD speelt. De problemen met deze tv zijn klein maar vermeldenswaardig: je moet recht voor het scherm zitten voor de ideale kijkomstandigheden (typisch voor niet-OLED tv's) en de trage Tizen smart tv interface.

Voor ons was dit de beste niet-OLED tv voor 4K HDR gaming.

Samsung NU8000

2

Samsung NU8000 kopen op Mediamarkt voor 799 euro

Deze televisie heeft een minder straffe prijsdaling dan de Q9FN hierboven, maar met een prijsdaling van 200 euro is het nog steeds een sterke promotie.

Dit is wat we erover schreven:
De NU800 is een uitstekende keuze voor een lager budget. De input lag is fantastisch en heeft geweldige zwarttinten voor uitstekend contrast - al is het net niet zo goed als een OLED tv. Problematisch zijn de teleurstellende kijkhoeken, met kleurwijzigingen wanneer je zelfs maar een klein beetje van het midden af zit. Ook de local dimming is niet zo sterk als de concurrentie. Motion handling is wel goed, dankzij de optie voor black frame insertion. Zoals we eerder zeiden is ook de Tizen software niet ideaal: soms krijg je advertenties op het welkomscherm en slowdown. Let ook op: het goedkoopste 49-inch model heeft geen FreeSync, waardoor je beter 55 inch of groter koopt wanneer je op Xbox One of pc speelt.

Voor ons was dit de 4K TV voor een lager budget.

Heb je wat aan deze gids gehad? Bekijk dan ook eens onze andere koopgidsen zoals onze aanraders voor beste gaming muizen, beste gaming headsets en beste draadloze earphones. Heb je een Nintendo Switch, dan weet je vast graag wat de beste Nintendo Switch accessoires en deals zijn. En is je pc aan een upgrade toe? Dan vind je deze lijst met beste SSD's voor gaming in 2018 vast nuttig. Als je meer opslag wil op je Nintendo Switch, dan is nu een goed moment want SD-kaarten dalen steeds sterker in prijs. Daarom hebben we ook een lijst met de beste SD-kaarten.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread