Final Fantasy 14: Shadowbringers en Blue Mage-job onthuld

En... konijnen!

Square Enix kondigt Final Fantasy 14: Shadowbringers aan, de derde betaalde uitbreiding na Heavensward en Stormblood. De Garlean Empire is het strijdtoneel, met daarin nieuwe zones, dungeons en missies. De level cap wordt verhoogd van 70 naar 80.

De uitbreiding brengt ook nieuwe jobs met zich mee. De ontwikkelaar hint sterk naar een class waarmee je Gunblades kunt equippen, bekend uit Final Fantasy 8. Tevens komt er een ras bij, vermoedelijk de konijn-achtige Viera. Een bekende Viera is Fran uit Final Fantasy 12.

Shadowbringers komt in de zomerperiode van 2019 uit. Voor die tijd lanceert patch 4.5, die de Blue Mage-job introduceert. Deze leert skills niet door in level te stijgen, maar door ze van vijanden te incasseren.

De job werkt anders dan normaal, zo is er een lagere level cap. Square Enix spreekt van een 'limited job' voor 'solo-spelers', met zijn eigen missies. Of Blue Mages ook bedoeld zijn om in regulier teamverband te gebruiken, is nog de vraag.

Verder wordt er gewerkt aan een New Game Plus-optie. Daarmee kun je oude verhaallijnen opnieuw spelen met hetzelfde personage. Met het nieuwe Destinations World-systeem kun je daarnaast tussen verschillende servers binnen dezelfde datacenter spelen.

Wanneer je een personage aanmaakt in Final Fantasy 14, dan wijs je deze een server toe. Spelen je vrienden echter op een andere server, dan kunnen jullie niet samen spelen. Destinations World brengt hier verandering in zonder dat je een nieuw personage op een andere server hoeft aan te maken.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Cyberpunk 2077 release uitgesteld

Gelukkig is het nog altijd minder dan 2077 keer slapen.

Pokémon Sword en Shield krijgen Expansion Pass

Inclusief heel wat oude en nieuwe Pokémon.

The Elder Scrolls Online trekt volgend jaar naar Skyrim.

Nu maar hopen dat je geen pijl in je knie krijgt.

Verder op de site...

Dying Light 2 release uitgesteld

Naar wanneer nog onbekend.

Survival horror game Summerford aangekondigd

Spirituele opvolger voor Resident Evil, Silent Hill en Alone in the Dark?

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread