De Nintendo Switch is nu al bijna een jaar oud en is waarschijnlijk nog een lang leven beschoren. Mede daarom verwachten we dat de interne opslagruimte van 32 gigabyte lang niet toereikend meer is. Zelda: Breath of the Wild is al ongeveer 40% van die ruimte en daardoor heb je veel minder ruimte voor die indie darlings uit de Nintendo eShop, om maar te te zwijgen over krachtpatsers als de DOOM-port voor de Switch. Maar geen zorg, het probleem is gemakkelijk op te lossen aangezien de Switch met elke verkrijgbare Micro SD kaart werkt. Dit zijn onze aanbevelingen voor de beste en meest voordelige Nintendo Switch Micro SD kaarten.

switchSDkaarten

Nintendo Switch opslagruimte upgraden

Een jaar na release van de Nintendo Switch is het overduidelijk dat als je je games digitaal wilt aanschaffen, je echt een Micro SD kaart nodig hebt om je opslagruimte te vergroten. Games zoals L.A. Noire nemen alleen al zo'n 30 gigabyte in beslag. Gelukkig heeft Nintendo besloten om Micro SD kaarten te ondersteunen, net als bij de Nintendo 3DS. Het bedrijf gebruikt daardoor een veel gangbaardere standaard, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Sony bij de PlayStation Vita. Micro SD kaarten worden per slot van rekening in tablets en smartphones gebruikt, waardoor je meteen een hoop keuze hebt van verschillende ervaren fabrikanten. De enige verplichting is dat de SD kaart compatibel moet zijn met UHS-1, dat inhoudt dat de kaart minimaal 90 mb per seconde kan schrijven. Alleen 4K-camera's hebben de snelheid van een UHS-3 kaart nodig, dus het geld dat je daarmee uitspaart kun je fijn in accessoires voor je Nintendo Switch steken.

Uiteindelijk komt het op twee zaken neer: de prijs en de beschikbare ruimte. Hoe groot moet je kaart zijn en hoe goedkoop kun je het maken? Wij zijn het internet afgestruind, op zoek naar een breed aanbod Micro SD kaarten die voor een zacht prijsje verkrijgbaar zijn.

De Nintendo Switch is in staat om Micro SD kaarten te lezen van maximaal 2 Terabyte groot, die overigens op moment van schrijven nog niet bestaan. Je hebt wel de keuze uit Micro SD kaarten van 32GB, 64GB, 128GB, 256GB en 512GB groot. Hoewel je met een kaart van 32GB je beschikbare opslagruimte effectief verdubbeld, kun je voor weinig geld al naar een nog grotere kaart. Hou er ook rekening mee dat je je systeem naar de laatste firmware updatet voordat je je nieuwe SD kaart in je systeem steekt, want sommige SD kaarten hebben in nieuwere firmware pas ondersteuning gekregen. Laten we eens kijken wat er op dit moment beschikbaar is.

64GB Micro SD kaarten

In deze categorie moet je rekening houden met ongeveer 25 euro voor een nieuwe kaart, wat gelijk staat aan 4,7 Zelda games, of 8 Mario Karts.

128GB Micro SD kaarten

200GB Micro SD kaarten

256GB Micro SD kaarten

400GB Micro SD kaarten

Wat je ook kiest, je verhoogt altijd het potentieel van je Nintendo Switch. Meer opslagruimte betekent meer games die je tegelijkertijd kunt installeren en dat vertaalt zich uiteraard naar meer plezier! Denk je eens in hoeveel games je met je mee kunt nemen als je de Switch uit zijn dock haalt. We updaten deze pagina als we meer deals voor je weten te vinden. Veel plezier met je Switch!

Heb je wat aan deze gids gehad? Bekijk dan ook eens onze andere koopgidsen zoals onze aanraders voor beste gaming muizen, beste gaming headsets en beste draadloze earphones. Heb je een Nintendo Switch, dan weet je vast graag wat de beste Nintendo Switch accessoires en deals zijn. En is je pc aan een upgrade toe? Dan vind je deze lijst met beste SSD's voor gaming in 2018 vast nuttig. Als je meer opslag wil op je Nintendo Switch, dan is nu een goed moment want SD-kaarten dalen steeds sterker in prijs. Daarom hebben we ook een lijst met de beste SD-kaarten.

Alle prijzen zijn correct ten tijde van het publiceren van dit artikel. Soms voegen we links naar webshops toe. Als je op zo'n link klinkt kunnen wij een kleine commissie ontvangen.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Redactie

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content