Astroneer release onthuld voor pc en Xbox One

Op naar de sterren...

Ontwikkelaar Systems Era Softworks maakt bekend dat Astroneer op 6 februari 2019 lanceert voor de pc en Xbox One. De game is reeds sinds eind 2016 als Early Access-titel speelbaar. Astroneer is mettertijd compleet genoeg om als versie 1.0 door het leven te gaan.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de release al in december zou plaatsvinden, maar de makers nemen enkele maanden extra de tijd om de game verder op te poetsen. De release van build 1.0 brengt onder andere zeven nieuwe planeten met zich mee.

Je kunt Astroneer zien als een kruising tussen Minecraft en No Man's Sky. Bedoeling is om te overleven op willekeurig gegenereerde planeten door grondstoffen te delven en een basis te bouwen. De Terrain Tool staat centraal, waarmee je de omgeving naar je hand zet.

Astroneer is met maximaal vier anderen samen te spelen, ongeacht of je op de pc of de Xbox One speelt. Er is namelijk ondersteuning voor cross-play. Lees ook onze Astroneer preview op basis van een vroege Early Access-versie.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread