Echtpaar achter rom-site is Nintendo 12 miljoen verschuldigd

Dure hobby.

Een Amerikaans echtpaar is Nintendo 12 miljoen dollar verschuldigd vanwege het onderhouden van twee rom-sites, LoveROMS.com en LoveRETRO.co. Dat is de uitspraak in een rechtszaak tussen beide partijen.

Jacob Mathias en zijn vrouw boden op hun sites gratis roms en emulators aan van Nintendo-games. Daarmee maakten zij zich schuldig an auteursrechtenschending. Ook telde in het boetebedrag mee dat de twee hier zelf aan verdienden door advertenties op de pagina's.

1

Eerder dit jaar werd duidelijk dat Nintendo daadwerkelijk stappen zou ondernemen tegen dit soort sites. Uit voorzorg doekten daarom al meerdere rom-sites op, waaronder het bekende EmuParadise. De site bestaat nog wel, maar je vindt er geen roms meer.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread