Prima Games stopt met uitbrengen strategy guides

Boekt nog maar weinig winst.

Prima Games stopt vanaf de lenteperiode van 2019 met het uitbrengen van papieren strategy guides, zo maakt moederbedrijf Dorling Kindersley (DK) bekend. De firma werd in 1990 opgericht en bracht daarna 28 jaar lang regelmatig boeken uit met tips en walktroughs voor de nieuwste games.

Volgens DK is er vandaag de dag echter aanzienlijk minder vraag naar de guides van Prima Games. In de jaren '90 waren er weinig alternatieven om aan je informatie te komen, maar dankzij het internet en sites als GameFaqs is het veel eenvoudiger geworden om online te zoeken als je vast zit. Bovendien is dit tevens gratis.

1

Wat ook een rol speelt, is dat games tegenwoordig vaak naderhand nog patches krijgen. Informatie in strategy guides kan daardoor snel achterhaald zijn. Online guides zijn altijd up-to-date te houden, maar dat geldt uiteraard niet voor boeken die geprint zijn.

Tot het bedrijf officieel sluit, komen er wel nog enkele guides uit. Waaronder eentje van Super Smash Bros. Ultimate. Een concurrent die voorlopig overeind blijft is Piggyback Interactive, dat onlangs een strategy guide voor Red Dead Redemption 2 lanceerde.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread