Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Al meer dan 1300 games in Nintendo Switch-eShop'

Komen wekelijks tientallen bij.

Uit een presentatie van de meest recente kwartaalcijfers van Nintendo blijkt dat er na anderhalf jaar al 1300 games in de eShop van de Nintendo Switch zijn uitgebracht. Daar zitten meer dan 500 uitgevers achter, meldt Nintendo-baas Shuntaro Furukawa.

Eerder gaf het bedrijf aan te streven naar twintig tot dertig nieuwe games in de eShop per week. Nintendo lijkt op de goede weg, aangezien er de afgelopen week 37 digitale games bijkwamen. Veel keuze dus, maar een nadeel is dat het voor indie-ontwikkelaars lastig is om op te vallen.

Cover image for YouTube videoIndie Highlights - 20.08.2018 (Nintendo Switch)

Inkomsten van eShop-games bedragen 346,2 miljoen dollar. 40 procent daarvan is afkomstig van games die enkel als download zijn uitgekomen en niet fysiek in de winkels liggen. Vaak betreft het hier dan indie-games, zoals Celeste, Hollow Knight en Undertale.

De Nintendo Switch is inmiddels 22 miljoen keer verkocht, vaker dan destijds de Gamecube in z'n algemeen. Op de helft van alle Switch-consoles is Fortnite geïnstalleerd.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties