Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontwikkeling Dirty Bomb stopgezet

Vuil spel.

Splash Damage zet de ontwikkeling van free-to-play-shooter Dirty Bomb stop.

Splash Damage zet de ontwikkeling van free-to-play-shooter Dirty Bomb stop. Volgens de studio is het financieel niet langer interessant om de game verder te ontwikkelen. De stopzetting heeft evenwel geen gevolgen voor de toekomst van de studio.

Dirty Bomb is een multiplayer-shooter die sterk is geïnspireerd door Wolfenstein: Enemy Territory. Twee teams nemen het tegen elkaar op en proberen om beurten zo snel mogelijk een aantal doelstellingen te bereiken. De game is speelbaar in open bèta sinds 2015, en bereikte in augustus van dit jaar versie 1.0.

Volgens de ontwikkelaar blijven de servers voor de game actief 'zolang er voldoende mensen de game spelen in een bepaalde regio'. Spelers die eerder de Merc Pack DLC hebben gekocht, krijgen hun geld terug aangezien er geen nieuwe personages meer bijkomen.

Splash Damage benadrukt ten slotte dat dit alles geen gevolgen heeft voor de toekomst van de studio: "We hebben meerdere aangekondigde en onaangekondigde games in productie waarover we binnenkort meer informatie zullen delen." In 2016 riepen we Dirty Bomb nog uit een van de 20 beste gratis pc games.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Extraction

PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties