Volgens Kotaku staat Microsoft op het punt om Obsidian Entertainment over te nemen. Die ontwikkelaar werkte in het verleden onder andere aan Fallout: New Vegas en Pillars of Eternity.

Volgens verschillende bronnen is de acquisitie zo goed als rond. Obsidian Entertainment werkt sinds 2003 als onafhankelijke ontwikkelaar, maar zou sinds enkele jaren met financiŽle problemen kampen. Het succes van het recent uitgebrachte Pillars of Eternity: Deadfire lijkt daar geen verandering in te brengen.

Obsidian Etertainment lijkt dan ook de volgende in een reeks ontwikkelaars te worden die onder directe controle van Microsoft komt. Eerder dit jaar kocht Microsoft onder ander ook Ninja Theory. Van die laatste studio is Hellblade: Senua's Sacrifice al meer dan een miljoen keer verkocht.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.