Nintendo patenteert Game Boy case voor smartphones

Nu speel je met mobiele kracht.

Nintendo patenteert een Game Boy case voor smartphones en andere apparaten met een touchscreen. Het patent is reeds goedgekeurd en stelt het bedrijf in staat om een case te maken met hetzelfde uiterlijk als dat van de originele Game Boy.

De layout van de knoppen keert ook terug. Volgens de omschrijving wordt een druk op de knop vertaald naar een druk op het touchscreen. Het scherm zelf wordt gebruikt om het beeld weer te geven. Tot slot blijft onder en boven open voor je oplader of oordopjes.

gameboycase

Nintendo zet zwaar in op nostalgie. Na twee miniconsoles, is de Game Boy case mogelijk de volgende stap. Ondertussen kun je speciale NES-controllers voor de Switch kopen om de NES-games van Nintendo Switch Online te spelen.

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Johnny van Spronsen

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread