Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony staat voor Fortnite cross-play toe

Samenspelen.

Sony staat voor Fortnite cross-play toe waardoor je kunt samenspelen met gebruikers op andere platformen. Hoewel Sony eerder aangaf te luisteren naar de kritiek rondom PlayStation 4 cross-play, liet Sony-topman Yoshida onlangs nog weten dat Fortnite geen cross-play-ondersteuning krijgt.

Dat blijkt dus nu echter wel het geval te zijn. De nieuwe feature bevindt zich momenteel nog in een open bèta fase. Een einddatum is niet bekendgemaakt, maar het bedrijf is wel van plan om de feature volledig uit te rollen. Cross-play-ondersteuning wordt echter wel per game bekeken.

Sinds 2016 is Microsoft een voorstander van cross-play-ondersteuning voor Xbox One-eigenaren. Later gaf Psyonix aan dat 'Rocket League PS4 en Xbox One cross-play mogelijk' is mits Sony akkoord gaat. Het is nog onduidelijk of dat nu ook daadwerkelijk gaat gebeuren.


Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.
Reacties