Microsoft: 'Geen plannen voor Minecraft 2'

Wil de fanbase niet ondermijnen.

Microsoft is niet van plan om een vervolg op Minecraft uit te brengen. Dat stelt Microsofts hoofd van de Minecraft-divisie Helen Chiang tegenover Gamesindustry.biz. Volgens Chiang zou het geen logische zet zijn, omdat de fanbase dan uit elkaar zou worden gedreven.

"We willen spelers niet vragen om van Minecraft 1 naar Minecraft 2 over te stappen. We willen gewoon dat iedereen van Minecraft zelf kan genieten. Daarom zijn onze updates ook gratis - we willen de community samenhouden," aldus Chiang.

Op het moment telt Minecraft 91 miljoen maandelijkse gebruikers, meer nog dan Fortnite (78,3 miljoen). Zij kunnen uitkijken naar update 1.14, die begin 2019 uitkomt en onder andere kruisbogen en panda's introduceert.

Om toch meer met het Minecraft-unversum te kunnen doen, kijkt Microsoft wel naar mogelijkheden voor spin-offs. Zo is kortgeleden Minecraft: Dungeons aangekondigd, een dungeon crawler voor vier spelers.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread