Sony-topman Hiroyuki Oda maakt bekend dat het bedrijf in 2019 stopt met de productie van de PlayStation Vita. Volgens Oda zijn er momenteel geen plannen voor een nieuwe handheld.

Nadat Sony volgend jaar de productie stopzet, zullen de laatste Vita's geleidelijk wereldwijd verspreid worden. De PlayStation Vita lanceerde in 2011 als opvolger van de PlayStation Portable. Met twee analoge sticks en veel grafische kracht moest de Vita de kwaliteit van consolegames naar een handheld brengen.

12

De laatste jaren zijn er echter nog weinig grote games uitgekomen voor de handheld, en moesten Vita-eigenaars het stellen met kleinere indiegames. Zo is eerder dit jaar Stardew Valley voor de PlayStation Vita uitgekomen.

het einde van de Vita was al langer in zicht. Zo was Sony al gestopt met de productie van fysieke PlayStation Vita games.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Meer artikels van Michiel De Coninck

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Meest recent

Black Ops 4 Blackout Character Missions - Unlock alle Character Skins

Zo speel je alle Black Ops 4 Character Skins vrij.

Nieuwe Nvidia GeForce drivers ondersteunen nieuwe games

Voor Call of Duty: Black Ops 4, Soulcalibur 6 en GRIP.

Ninja Theory lanceert een studiebeurs rond mentale gezondheid

Om mensen een leven voorbij de diagnose te geven.

Advertentie