Fortnite Season 6 komt steeds dichterbij en brengt natuurlijk nieuwe rankings en rewards voor spelers mee.

Als je al enkele maanden Fortnite speelt, weet je ondertussen dat je een Battle Pass nodigt hebt om toegang tot de nieuwe skins, emotes en XP multipliers te krijgen. Maar je moet deze natuurlijk ook wel verdienen door Fortnite Challenges te voltooien.

Als je nog geen ervaren rot bent, raden we ook snel onze handige Fortnite tips en tricks aan.

Op deze pagina:

Wanneer start Fortnite Season 6? Fortnite 6 releasedatum uitgelegd

Elke paar maanden krijgt Fortnite een nieuw seizoen of Season. Deze Seasons geven je de kans om nieuwe beloningen vrij te spelen - gaande van nieuwe personages en weapon skins, tot laadschermen, emotes en emoticons en zelfs V-Bucks. Die beloningen verdien je door tijdens het seizoen in level te stijgen.

Op dit moment nadert Fortnite het einde van Season 5. Ontwikkelaar Epic Games moet nog bevestigen wanneer precies Season 6 start, maar volgens de geruchten valt de Fortnite Season 6 release date op dinsdag 25 september.

Een exact tijdstip is ook nog niet gegeven, maar als we voortgaan op de start van de vorige seizoenen, lijkt 10u 's morgens een aannemelijke gok.

Net als bij de vorige Seasons worden de oude Fortnite Season 5 Challenges bij de start van het nieuwe seizoen gewist. Voltooi ze dus snel, om zeker te zijn dat je alle Season 5 rewards hebt. Weg is weg!

Fortnite Season 6 thema

Voor de start van een nieuw Fortnite Season gebeuren er altijd vreemde dingen in de game en dit is bij Season 6 natuurlijk ook het geval. Dit keer staat een grote paarse kubus centraal. Deze verscheen een tijd geleden plots uit een grote scheur in de lucht.

De kubus bewoog zich over de map en liet hier en daar enkele runes achter. Daar ontstonden regio's met een lagere zwaartekracht.

fortnite_season_6

Uiteindelijk beëindigde de kubus op 19 september zijn reis bij Loot Lake. Hier begon hij te zinken en vervolgens het water met een mysterieuze energie te vullen. Dit maakte het water solide en stuiterig. De kans is groot dat dit een essentiële hint is voor het thema van Fortnite Season 6.

Twitter-gebruiker FNBRLeaks heeft een interessante theorie: datamining van het Week 10 loading screen toont Brite Bombers reflectie in de kubus en suggereert dat Loot Lake wel eens in lava kan veranderen. Alsof het een alternatieve en kwaadaardige versie van de huidige map is.

Maar wat doen we dan met de recente toevoeging van de Tomato Temple? En waarom is de naam van Dusty Divot naar Dusty Diner veranderd? Er kan ons wel eens een enorme verrassing te wachten staan bij de start van Season 6. Net zoals de toevoeging van de woestijn in Season 5 bijvoorbeeld. Nog even afwachten welke knotsgekke veranderingen er zitten aan te komen!

Fortnite Seasons en Battle Pass kost uitgelegd

Net als in Season 5, zal ook Season 6 een nieuw arsenaal aan rewards aanbieden. Maar om de meeste te kunnen verdienen, moet je een Battle Pass hebben. Want al kun je enkele gratis beloningen met de Free Pass vrijspelen, het is enkel de Battle Pass die je toegang geeft tot de exclusieve items.

De Battle Pass kost 950 V-Bucks. Een pakket van 1000 V-Bucks kost ongeveer 10 euro, maar je kunt ook V-Bucks in-game verdienen.

fortnite_season_5_battle_pass

De Season 5 Battle Pass gaf eigenaars bijvoorbeeld meteen toegang tot de volgende rewards:

  • Twee outfits - Huntress en Drift
  • 50% persoonlijke match XP boost
  • 10% vriend match XP boost
  • Toegang tot meer Challenges

Elke week worden er nieuwe Challenges toegevoegd, gaande van het voltooien van een schattenjacht tot het doden van je tegenstanders met een bepaald type wapen. Als je deze Challenges succesvol afrondt, krijg je XP waarmee je level in de Battle Pass stijgt en je nieuwe beloningen krijgt.

Deze Battle Pass Challenges kun je op je eigen tempo doorheen heel het seizoen voltooien. Maar als Season 6 voorbij is, wordt je voortgang terug op nul geplaatst en krijg je nieuwe rewards en rankings in Season 7 voorgeschoteld.

Meer Fortnite PS4 tips nodig? Voltooi de Fortnite Week 5 Season 8 Challenges: Fortnite Pirate Camps

ADVERTENTIE

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.