Sony kondigt de PlayStation Classic aan, een kleinere uitvoering van de originele PlayStation met twintig vooraf ge´nstalleerde games en 2 controllers. De PlayStation Classic komt op 3 december in Noord-Amerika uit. Een Europese releasedatum of prijs is nog niet bekendgemaakt.

Hoewel de volledige lijst met games later wordt onthuld, maken Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 en Wild Arms in ieder geval deel uit van de line-up. De games zijn in hun originele formaat te spelen.

De console is ongeveer vijfenveertig procent kleiner en wordt geleverd met zowel een HDMI als een USB-kabel. Verder is er afhankelijk van de game ondersteuning voor lokale multiplayer. Sony geeft aan de komende maanden meer informatie te onthullen.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Johnny van Spronsen

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.