In zijn gloednieuwe serie genaamd The Pitch Notes doet EA bekende en minder bekende systemen in FIFA 19 uit de doeken. Vandaag aan de beurt: FIFA Ultimate Team chemistry.

Terwijl voorgaande delen chemistry bij spelers nooit volledig hebben uitgelegd, tracht FIFA 19 de werking en het belang ervan zo helder mogelijk voor te stellen. Zo kan je invloeden op de eigenschappen van een voetballer in een squad op zijn 'bio'-pagina terugvinden.

fut

Je ziet basisstatistieken, met daarnaast of een bepaalde chemistry een positieve dan wel een negatieve invloed heeft op de prestaties van de speler. Een voorbeeld: met de Marksman en individuele chemistry krijgt Juventus-spits Dybala een duidelijke boost in zijn Finishing-, Long Shots- en Volleys-vaardigheden.

Alle soorten chemistries krijgen bovendien een uniek icoon, waardoor je in een oogopslag kunt zien welke precies van kracht zijn bij een bepaalde voetbaler. Rekenknobbels kunnen via EA's blogpost nagaan hoe chemistry wordt berekend.

fut2

Ten slotte deelt de ontwikkelaar mee dat veranderingen in de formatie van een FUT-team tijdens een wedstrijd geen enkele invloed op chemistry hebben. Fysieke eigenschappen worden dan weer bepaald door uithoudingsvermogen.

Wil je meer weten? Hier lees je over de FIFA 19 release, FUT, Champions League, The Journey en alles wat we weten. Wist je ook al dat de FIFA 19 demo release voor de deur staat?

ADVERTENTIE

Over de auteur

Maarten Denoo

Maarten Denoo

Redacteur

Keerde het multiplayergeraas de rug toe en verdiept zich nu vooral in actie-RPG’s en co-op games. Stort een bescheiden bijdrage en steun deze arme ziel in zijn strijd tegen een immer toenemende backlog.

Meer artikels van Maarten Denoo

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Advertentie