Dit zijn de meest verrassende nieuwe FIFA 19 features

Van een doelpunt vieren tot een trap in de ballen.

De FIFA 19 demo is sinds vorige week speelbaar en is niet alleen een zoethoudertje tot de release op 28 september, maar toont ook enkele nieuwe features die de game te bieden heeft.

Zo kun je na het scoren van een doelpunt met een druk op de cirkeltoets (PlayStation 4) een willekeurige viering doen, en dus niet altijd dezelfde schoenenpoetser. Ga je liefst zo snel mogelijk verder met voetballen? Dan druk je gewoon de schoudertoetsen in om meteen naar de aftrap te gaan.

Door het nieuwe Timed Finishing-systeem vereisen plaatsballen bovendien een andere input (L1 + R1). Getimede schoten hebben extra kracht, maar zijn moeilijker uit te voeren. Natuurlijk kun je de techniek ook compleet negeren.

Net als in PES verschijnt er nu ook een pijltje boven de voetballer die je als volgende zal selecteren. Handig wanneer je snel de juiste speler wil controleren, maar ook deze optie kan worden uitgezet.

De AI van ploegleden en de score bij de start van een wedstrijd vallen tevens aan te passen.

Animaties lijken ten slotte verder verfijnd, met spelers die realistisch reageren wanneer ze op onzachte wijze in aanraking komen met een bal. Denk een hard schot tegen het hoofd, maar ook lager.

Wil je meer weten over FIFA 19? Lees alles over de FIFA 19 release, FUT, Champions League, The Journey en alles wat we nog meer weten. Ook hebben we meer uitleg voor je over Chemistry in FIFA 19's FUT. Lees hier ook wie de beste aanvallers, beste middenvelders, beste verdedigers, beste keepers en beste wunderkids zijn in FIFA 19.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Maarten Denoo

Maarten Denoo

Pietje-precies

Keerde het multiplayergeweld de rug toe en verdiept zich nu vooral in actie-RPG’s en co-opgames. Kan eindeloos over finales van tv-series doorrazen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread