Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony: 'geen cross-play voor Fortnite omdat PlayStation 4 het beste platform voor die game is'

Maak er maar een kruis over.

Sony-topman Kenichiro Yoshida bevestigt in een interview dat Fortnite voor de PlayStation 4 geen cross-play-ondersteuning krijgt. Volgens Yoshida is de PlayStation 4 'het beste platform om die game te spelen'.

Sony zal in de toekomst alle aanvragen voor cross-play-ondersteuning afzonderlijk evalueren. Zo zijn titels als Street Fighter 5 al samen met gamers op de pc te spelen. Sony weigert tot nog toe echter elke vorm van cross-play met de Xbox One. Voor Fortnite benadrukt Yoshida bovendien dat er ook in de toekomst geen cross-play komt.

Cover image for YouTube videoFortnite Seizoen 5 week 8 - Alle oplossingen!

Yoshida nuanceert daarmee eerdere uitspraken. In juni beweerde Sony nog de mogelijkheden rond cross-play te onderzoeken. Steeds meer fans en ontwikkelaars zetten druk op Sony om alsnog cross-play toe te staan. Zo wil EA cross-play in al zijn games.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties