Gevaarlijke glitch in Fortnite Android ontdekt

Google waarschuwt, Epic is kwaad.

Google heeft bekendgemaakt dat er een gevaarlijke glitch aanwezig is in het Fortnite Android installatieprogramma.

Eerder deze maand vond eindelijk de Fortnite Android release plaats. Om te vermijden dat ontwikkelaar Epic Games 30% van de inkomsten van de game moet delen met Google (de eigenaar van Android), is Fortnite niet in de Play Store beschikbaar maar op de site van Epic zelf.

Volgens Google heeft die omweg echter als gevolg dat er een glitch in het installatieproces is geslopen. Daardoor kunnen hackers het programma bewerken en malware uploaden. Google maakte zijn bevindingen en technische data vorige week publiek bekend.

Epic Games CEO Tim Sweeney reageert echter verbolgen op de aankondiging. "Android is een open platform," aldus Sweeney. "We hebben Google gevraagd om het nieuws niet bekend te maken, totdat onze update door meer spelers was geïnstalleerd. Ze weigerden zodat ze zelf wat goedkope pr-punten konden scoren, maar daardoor is er een onnodig risico ontstaan voor Android-gebruikers."

Apple, Microsoft en Samsung hebben al eerder over het beleid van Google geklaagd nadat er gelijkaardige situaties plaatsvonden.

Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van Fortnites installatieprogramma downloadt als je Fortnite op Android speelt om het risico op hacking uit te sluiten.

De invasie is begonnen! Oftewel, Fortnite Chapter 2 Season 7 is gearriveerd. Naast een nieuwe Fortnite Season 7 Battle Pass zijn er ook aanpassingen aan de Fortnite map en zijn de Fortnite Legendary Quests gearriveerd. Bovendien maakt in de toekomst Superman zijn opwachting. Deze week moet je weer langs de payphone passeren en onder andere Spy Probes zetten, met een detector alien billboards breken en bioscanners plaatsen. Oh, en vergeet ook het Ariana Grande Fortnite concert niet!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread