Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Fortnite Mobile op Android komt niet naar de Google Play Store

Omweg.

Het lijkt erop dat Fortnite Mobile op Android niet naar de Google Play Store komt. Dat blijkt uit bevindingen van xda-developers die naar de broncode van Fortnite's website hebben gekeken.

Op het gevonden promotiemateriaal voor Fortnite Mobile op Android staan er instructies hoe toekomstige spelers de game kunnen downloaden.

Hierbij wordt de opmerking gemaakt dat er beveiligingsrechten in beeld komen wanneer er apps buiten de Play Store om geïnstalleerd worden.

Bekijk op YouTube

Het is niet geheel onwaarschijnlijk dat Epic Games ervoor kiest om Google Play te omzeilen. Google krijgt namelijk 30% van de opbrengsten wanneer een product via de Play Store gedownload wordt.

Fortnite Mobile is meer dan 100 miljoen keer gedownload. Via in-game aankopen heeft Fortnite Mobile 160 miljoen dollar binnengehaald.


Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.
Reacties