Super Smash Bros. Ultimate zorgt voor ultieme chaos

Smashing.

In de Super Smash Bros. Ultimate preview kun je Marcel's ervaringen met de game lezen, die hij tijdens een Nintendo-evenement heeft opgedaan. Bevat Super Smash Bros. Ultimate genoeg nieuwigheden?

Nintendo zet dit najaar hevig in op de releases van Super Mario Party en Pokémon Let's Go Pikachu en Let's Go Eevee, maar Super Smash Bros. Ultimate moet toch echt het hoogtepunt voor de Switch zijn. Volgens Nintendo en Smash-legende Masahiro Sakurai is Super Smash Bros. Ultimate de - je raadt het al - ultieme iteratie van Super Smash Bros.

Tijdens de hands-onsessie met Super Smash Bros. Ultimate wordt in ieder geval duidelijk dat Smash for Wii U als blauwdruk dient, maar wie een beetje goed oplet, merkt toch een aantal subtiele verschillen op. Zo is de hoeveelheid schade die je in een-op-een gevechten toebrengt enigszins verhoogd. Nintendo wil de snelheid van die potjes namelijk verhogen en past daarom de schade die je aanricht aan op basis van de hoeveelheid spelers. Daarnaast kun je in de lucht nu gemakkelijker aanvallen ontwijken en beter counteren. Doe echter niet al te veel ontwijkingsmanoeuvre achter elkaar, want iedere opeenvolgende beurt wordt langzamer. Technisch gezien lijkt de brawler dus weer een stukje strakker in elkaar te zitten.

Een andere interessante toevoeging is de mini-map die tevoorschijn komt als je van de arena getikt wordt. Zo ken je altijd je eigen positie en weet je of je jezelf nog van de dood kunt redden. Ook is er een nieuwe Smash Ball toegevoegd die geen Final Smash levert, maar in een vuurzee explodeert. Die kleurrijke effecten zien er nog steeds prachtig uit en zorgen te midden van al die chaos voor een waar spektakel.

Sakurai en Nintendo gooien dan ook wat extra olie op het vuur, want Super Smash Bros. Ultimate moet uiteindelijk alle eerder verschenen personages bevatten. Daarnaast worden de nieuwkomers Ridley en de Inklings aan het rooster toegevoegd. Ridley lijkt op een bozere Charizard die nogal sterk aanvoelt. Ook al is hij kleiner dan in de Metroid-serie, toch weet hij in korte tijd veel schade uit te delen. De Inklings komen eveneens goed uit de verf. Ze zijn snel en gebruiken hun omgeving goed Met de verfroller tik je onder andere je tegenstanders van de arena en met je verfspuit maak je ze een stuk trager. Verder zijn er Echo Fighters die op bestaande personages lijken, zoals Daisy, Lucina en Dark Pit. Super Smash Bros. Ultimate bevat daardoor het meest uitgebreide rooster ooit.

Super_Smash_Bros._Ultimate___Screenshot_01
(Super Smash Bros. Ultimate preview) Minstens 66 personages zijn speelbaar.

Alle personages hebben tevens een extra likje verf gekregen. Zo heeft Mario nu een move waarbij hij Cappy gebruikt, is Link in zijn Breath of the Wild-tuniek gehesen en zijn Zelda en Sheik afzonderlijke personages. Het zijn de kleine verschillen die er straks toe doen, iets wat Nintendo al uitgebreid tijdens de Direct liet zien. Daarom worden ook alle Final Smash-moves aangepakt, komen er een hoop nieuwe assist trophies bij en zitten er nieuwe Pokémon in de Poké Balls. Zo zijn onder andere Bomberman, Rodin uit Bayonneta en Alolan Raichu uit Pokémon Sun en Moon al in Super Smash Bros. Ultimate gespot.

Verder zijn er een aantal nieuwe levels, zoals Great Plateau Tower dat rechtstreeks uit Breath of the Wild komt. Maar ook Moray Towers uit Splatoon en New Donk City uit Super Mario Odyssey komen naar Super Smash Bros. Ultimate. Nintendo heeft wel vermeld dat niet alle stages terugkomen. Erg is dat niet, want waarschijnlijk zullen er meer dan 75 verschillende stages in de game zitten. Spirit Train, Hyrule Castle, Saffron City en Final Destination zijn in ieder geval wel aanwezig.

Helaas focuste de hands-onsessie zich alleen op de standaardmodus en niet op andere Smash-modi. Nintendo heeft weliswaar al gezegd dat er een soort singleplayermodus in de game zit, maar op meer info is het dus even wachten. Er is evenmin gesproken over wat Nintendo qua online functionaliteiten precies van plan is. Waarschijnlijker worden die vragen tijdens een nieuwe Direct beantwoord.

Super Smash Bros. Ultimate moet het ultieme pakket worden. Dat wordt in ieder geval wel duidelijk aan de hand van de aandacht die Sakurai en Nintendo aan de game besteden. Met meer personages en stages dan ooit, is de game een viering van de gehele reeks. Super Smash Bros. Ultimate vindt het wiel zeker niet opnieuw uit, maar deze versie van de brawler lijkt wel tot in de puntjes gefinetuned te zijn.

Voor deze Super Smash Bros. Ultimate preview heeft Marcel op een Nintendo Switch met een Switch Pro Controller gespeeld. Super Smash Bros. Ultimate komt op 7 december voor de Nintendo Switch uit.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread