Sinds de initiŽle aankondiging van The Last of Us: Part 2 kijken fans reikhalzend uit naar het vervolg op een van de beste games van het afgelopen decennium. Sindsdien onthult ontwikkelaar Naughty Dog echter slechts met mondjesmaat nieuwe informatie over de game. Tijdens de E3 2018 zijn echter nieuwe elementen bekendgemaakt over onder andere het verhaal, de gameplay en de multiplayer. Hier lees je alles wat we tot nu toe weten.

Inhoud

The Last of Us: Part 2 release

Ook tijdens de E3 2018 is nog geen duidelijkheid gebracht over de releasedatum van The Last of Us: Part 2. Tijdens de PlayStation Experience 2017 meldde regisseur Neil Druckmann nog dat The Last of Us: Part 2 voor ongeveer de helft klaar is. Componist Gustavo Santaolalla verkondigde in een interview dan weer dat de game in 2019 uitkomt. Hoewel Santaolalla geen vaste Naughty Dog-medewerker is, staat hij wel dicht bij de ontwikkeling van de game.

The Last of Us: Part 2 verhaal en setting

The Last of Us begint met de uitbraak van een parasitaire schimmelinfectie die de hersenen aantast en mensen in een soort van zombies (Cordyceps) verandert. De verbitterde smokkelaar Joel krijgt de opdracht krijgt om de jonge Ellie heelhuids naar de Fireflies te escorteren. Die paramilitaire groep gelooft dat Ellie de sleutel is tot een medicijn om de mensheid te redden. Ze is namelijk gebeten, maar nooit in een 'zombie' veranderd. In hun zoektocht naar de Fireflies worden Joel en Ellie niet alleen door The Infected bedreigd, maar ook door overlevenden met kwade bedoelingen.

The Last of Us: Part 2 speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen van de eerste game af en focust opnieuw op Ellie en Joel. "Uiteindelijk draait The Last of Us om Joel en Ellie", zo verklaart creative director Neil Druckmann. Vandaar dat er ook gekozen is voor 'Part 2' in de titel. Waar je in de eerste game als Joel speelde en maar kort Ellie bestuurde - haar hoofdrol in de Left Behind DLC even daarbuiten gelaten - heeft Naughty Dog bekendgemaakt dat Ellie het enige speelbare personage is in the The Last of Us: Part 2.

Dat is niet het enige grote contrast tussen de twee games. Volgens Naughty Dog draaide het eerste deel om de liefde tussen de twee personages, maar draait het vervolg om haat. Zoals het bloedbad in de eerste trailer van Part 2 duidelijk maakt, is de inmiddels negentienjarige Ellie uit op wraak en ze zal ze, in haar eigen woorden, 'niet rusten totdat ze iedereen gevonden en vermoord heeft'.

Waarom ze op oorlogspad is, is nog niet bekend. In de trailer hoor je Joel wel, maar je ziet niet meer dan zijn silhouet. Dat doet veel fans vermoeden dat Joel eigenlijk dood is en hij alleen nog maar in Ellie's verbeelding bestaat. Haar wraak zou zich dan op de moordenaars van Joel richten.

tlou2a

Daarnaast lijkt Part 2 ook dieper in te gaan op de gevoelens van Ellie. Zo toont de trailer van de E3 2018 hoe ze haar eigen seksualiteit verder ontdekt en een meisje kust op een feestje. Ook in de Left Behind DLC van het eerste deel was al duidelijk dat Ellie lesbische gevoelens heeft. Vermoedelijk worstelt Ellie in deze sequel ook met de gebeurtenissen op het einde van de eerste game.

Over de locatie van Part 2 is nog weinig bekend. Naughty Dog heeft tijdens de PlayStation Experience 2017 onthuld dat een deel van de game zich in Seattle afspeelt, in de Amerikaanse staat Washington. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de hele game zich op dezelfde plaats afspeelt. Zit er een West Coast tripje aan te komen, die je van Washington, door Oregon, en uiteindelijk naar CaliforniŽ leidt?

Over het verhaal heeft Naughty Dog tot nog toe dan weer zeer weinig woorden gelost. In verschillende trailers duiken wel de Seraphites op, een mysterieuze sekte die mensen offert en Ellie achterna zit. Alle mannelijke Seraphites hebben hun hoofd kaalgeschoren, terwijl vrouwelijke leden dan weer allemaal dezelfde haarsnit hebben. Het is momenteel nog onduidelijk hoe en waarom Ellie met deze sekte in conflict komt. Als de eerder aangehaalde theorie klopt dat Joel vermoord is, biedt dat mogelijk een verklaring.

tlou2b

The Last of Us: Part 2 gameplay

Tijdens de E3 2018 zijn de eerste gameplaybeelden van The Last of Us: Part 2 getoond. Naughty Dog gaat in deze sequel opnieuw voor atmosferische gevechten waarin de spanning te snijden is. Zo zijn wapens en munitie opnieuw schaars, waardoor elke kogel telt. Daardoor is het vaak interessanter om vijanden af te leiden door een glazen fles of een baksteen te gooien. Ook beschikt Ellie opnieuw over een boog. Daarvoor kun je deze keer ook explosieve pijlen craften.

Daarnaast zijn omgevingen tijdens gevechten deze keer in beperkte mate vernietigbaar. Ook kruipt Elle tijdens confrontaties met de Seraphites onder en tussen allerhande objecten om zich tijdelijk te verstoppen. Stealth speelt dus ook in deze sequel een belangrijke rol. Gameplay met Infected is er nog niet getoond, maar het staat buiten kijf dat Stalkers en Clickers opnieuw hun opwachting maken in The Last of Us: Part 2.

The Last of Us: Part 2 achter de schermen

Schrijver en regisseur Neil Druckmann gaf in 2014 al aan pas over een vervolg te willen nadenken als Naughty Dog een verhaal had gevonden dat "de moeite waard is om te vertellen". Hij hoeft het vervolg in ieder geval niet alleen te schrijven. Naughty Dog heeft Halley Gross ingehuurd om Druckmann te helpen. Gross heeft onlangs nog meerdere afleveringen van de serie Westworld geschreven.

Gross is niet de enige Westworld-alumna. Actrice Shannon Woodward, die in de HBO-reeks Elsie Hughes vertolkt, heeft immers ook een rol in Part 2. Het is nog niet bekend welk personage zij vertolkt.

Druckmann moet het dit keer wel zonder Bruce Straley doen, zijn co-regisseur van het eerste deel, Uncharted 4 en Uncharted: The Lost Legacy. Hij verliet Naughty Dog 2017 definitief. Er wordt echter niet van onmin gesproken. Straley zei simpelweg dat hij het graag kalmer aan wil doen. Daardoor wordt Neil Druckmann waarschijnlijk de enige directeur voor The Last of Us: Part 2.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Meer artikels van Michiel De Coninck

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Meest recent

Advertentie