Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bethesda klaagt makers Westworld Mobile aan voor kopiëren Fallout Shelter

'Schaamteloze rip-off'.

Bethesda Softworks klaagt Behavior Interactive en Warner Bros. aan wegens het stelen van de broncode van Fallout Shelter. Volgens Bethesda is die zonder toestemming voor Westworld Mobile gebruikt.

Bethesda zegt dat er 'grote gelijkenissen met de game design, art style, animaties, features en andere gameplay-elementen' zijn en noemt de Westworld-game zelfs een 'schaamteloze rip-off' van Fallout Shelter. De uitgever eist daarom dat de mobiele game direct van de app stores gehaald wordt.

Bekijk op YouTube

In de officiële documenten van de rechtszaak is verder te lezen dat Bethesda een bug als bewijsmateriaal aandraagt. In Westworld Mobile zit dezelfde bug als in een vroege versie van Fallout Shelter.

Saillant detail is dat ontwikkelaar Behaviour Interactive in 2014 door Bethesda is ingehuurd om te assisteren bij de ontwikkeling van Fallout Shelter. Na de release van die game ging Behaviour Interactive in 2016 aan de slag met een mobiele game van Westworld.

Westworld Mobile is gebaseerd op de gelijknamige HBO-serie en sinds deze week voor Android en iOS verkrijgbaar. Wordt vervolgd dus.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fallout Shelther

Android, iOS, PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Westworld

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.
Reacties