EA Play 2018 is achter de rug, dus dat betekent dat EA Sports FIFA 19 officieel gepresenteerd heeft. De grootste blikvanger van dit voetbalseizoen is de Champions League. Daar blijft het echter niet bij. Wat kun je nog meer verwachten? Je leest het allemaal hier.

Inhoud

FIFA 19 release

Electronic Arts heeft tijdens de E3 2018 de FIFA 19 release bekendgemaakt. De game komt op 28 september 2018 voor de pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One uit. Hoewel FIFA 18 nog wel op de PlayStation 3 en Xbox 360 uitkwam, was dat de laatste FIFA-game voor die generatie consoles.

FIFA 19 pre-order en special editions

Bij een FIFA 19 pre-order krijg je - afhankelijk van welke versie je koopt - de nodige extra's. Voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One is er een Standard Edition, Champions Edition en Ultimate Edition, terwijl voor de Switch alleen de eerste twee edities verkrijgbaar is.

FIFA 19 Standard Edition

fifa_19_standard_edition
 • Game
 • 5 Jumbo Premium Gold Packs (1 per week)
 • Cristiano Ronaldo als leenspeler (7 wedstrijden)
 • Special Edition FUT Kits

FIFA 19 Champions Edition

fifa_19_champions_edition
 • Game
 • 3 dagen Early Access
 • UEFA Champions League Gold Player Pick
 • 20 Jumbo Premium Gold Packs
 • Cristiano Ronaldo en Neymar als leenspeler (7 wedstrijden)
 • Special Edition FUT Kits

FIFA 19 Ultimate Edition

fifa_19_ultimate_edition
 • Game
 • 3 dagen Early Access
 • UEFA Champions League Gold Player Pick
 • 40 Jumbo Premium Gold Packs
 • Cristiano Ronaldo en Neymar als leenspeler (7 wedstrijden)
 • Special Edition FUT tenues

FIFA 19 Champions League

Kun je geen genoeg krijgen van de legendarische hymne, die regelmatig op dinsdag- en woensdagavond door je speakers galmen? Dan zit je in FIFA 19 wel goed. Nadat bekend werd dat PES 2019 geen Champions League heeft en de Nederlandse voetbalcommentator Evert ten Napel in een televisieuitzending ook nog eens zijn mond voorbij praatte, kon Champions League in FIFA 19 dan ook niet uitblijven. Met de felbegeerde exclusieve licenties van het miljoenenbal in handen, deelt EA Sports een flinke tik aan Konami uit.

De Champions League kun je als aparte modus spelen. Daarin doorloop je eerst de groepsfase, om vervolgens via de knockoutfase de cup met de grote oren zien te bemachtigen. De finale wordt gespeeld in Estadio (Wanda) Metropolitano, de nieuwe thuishaven van AtlÚtico Madrid. Daarnaast zit de Champions League ook in andere modi zoals FUT, The Journey en Career Mode ge´ntegreerd. Je speelt overigens niet alleen de officiŰle wedstrijden van de Champions League, want ook de Europa League en Super Cup staan op het menu.

FIFA 19 gameplay

In FIFA 19 zijn er op het gebied van gameplay een aantal tweaks doorgevoerd. Zo is om te beginnen het Active Touch System op de schop genomen waardoor het aannemen van de bal volgens de ontwikkelaar een stuk natuurlijker aanvoelt. Dynamic Tactics moeten daarnaast voor meer tactische vrijheid zorgen die van invloed zijn op de formatie en mentaliteit van de spelers. In 50/50 Battles zijn de gevechten om de bal een stuk minder willekeurig dan voorheen. Met het nieuwe Timed Finishing wordt timing tijdens het afronden belangrijker dan ooit. De in FIFA 18 ge´ntroduceerde Real Player Motion Technology is tot slot verder uitgediept.

ronaldo

FIFA Ultimate Team (FUT)

FIFA Ultimate Team is een razendpopulaire gamemodus die ook in FIFA 19 weer zijn opwachting maakt. Zo werden in FIFA 18 onder meer Fut Icons ge´ntroduceerd. Toch heeft het woord 'microtransacties' sinds Star Wars Battlefront 2 een behoorlijk negatieve connotatie gekregen. Kiest Electronic Arts voor een andere weg, of waait de ophef wel weer over? De uitgever is daar heel helder over: "We gaan verder met lootboxes in FIFA 19."

Meer nieuws over de veranderingen in FUT volgt binnenkort.

FIFA 19 The Journey

In FIFA 17 werd voor het eerst een verhaalmodus aan de game toegevoegd die in FIFA 18 een officieel vervolg kreeg. The Journey komt terug, maar wel voor de laatste keer. Het is namelijk het einde van een trilogie. Alex Hunter gaat nu voor het ultieme prijs in zijn carriŔre: het winnen van de UEFA Champions league. The Journey: Champions is op de pc, PlayStation 4 en Xbox One speelbaar, maar de modus zit niet in de Switch-versie van FIFA 19.

alex_hunter

FIFA 19 demo

Hoewel Electronic Arts het nog niet officieel bevestigd heeft, kun je enkele weken voor de release een FIFA 19-demo verwachten.

FIFA 19 player ratings

De laatste tien jaar behoorden Lionel Messi en Cristiano Ronaldo tot de beste voetballers. Beide voetballegendes wisselen elkaar al jaren af als beste FIFA-speler. In FIFA 17 en FIFA 18 was Ronaldo de beste speler, maar in het huidige kalenderjaar loopt Messi nagenoeg een-op-een. Wie weet speelt Neymar een grandioos WK en stoot hij beide heren van de troon als beste voetballer. In de aanloop naar de release maakt EA Sports de top FIFA 19 player ratings bekend.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Meer artikels van Yvo Kieviet

Reacties (1)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content