De map van Fortnite heeft sinds de start van Fortnite Season 4 enkele veranderingen gekregen.

De game heeft de afgelopen maanden al een tijdje naar die veranderingen gehint. Zoals de komeet die dreigend in de lucht hing en mogelijk Tilted Towers van de kaart zou vegen.

Enkele veranderingen daarvan zijn uitgekomen (de komeet viel inderdaad op het eiland neer en creŽerde zo Dusty Divot) en andere niet (Tilted Towers is er nog).

Ook zijn er andere veranderingen doorgevoerd, zoals een nieuw gebied - Risky Reels - en enkele nieuwe geheimen en Easter eggs die op het eiland opduiken.

Dit zijn de nieuwe Fortnite map veranderingen

Sinds de aankomst van de komeet zijn er grote en kleine veranderingen op het eiland te vinden. Zo ziet de kaart er nu uit:

map-season-4
Fortnite's nieuwe map

En zo zag de vorige kaart eruit:

map-old
Fortnite's oude map

Die ziet er ander uit, toch? Om het simpel te zeggen heeft het linkergedeelte van de map geen grote veranderingen gekregen. Al zijn er wel een aantal subtiele verschillen, die je makkelijk over het hoofd kunt zien.

Zo zie je twee nieuwe gebieden - Dusty Divot in het midden en Risky Reels in het noord-oosten. Dusty Depot - waar de komeet neer is gestort - is grotendeels weg. Laten we het daar eerst over hebben.

Dusty Divot en Risky Reels in Fortnite

De grootste veranderingen aan de map zijn de nieuwe gebieden - Dusty Divot en Risky Reels.

Dusty Divot

De komeet stortte neer in Dusty Depot, waarna die een grote krater achterliet. Daar staat nu ook een onderzoekslaboratorium. Een helft van Dusty Depot bestaat nog en biedt nog een aantal kisten en loot, dus een bezoekje aan de hangars is het nog steeds waard.

map-changes-2

Een geÔmproviseerde onderzoekslaboratorium staat in het midden van de krater en heeft een aantal kleine klinische ruimtes die loot bevatten. Hier heb je weinig dekking als je van ruimte naar ruimte beweegt. Er staat een hek omheen, maar je kunt het lab makkelijk vanaf het zuiden betreden.

Rondom het laboratorium liggen allemaal gloeiende blauwe stenen. Dat zijn Hop Rocks en zorgen ervoor dat je tijdelijk hoger kunt springen en geen schade krijgt als je valt.

map-changes-3

Risky Reels

Risky Reels is een stuk minder interessant. Het is eigenlijk een vierkant perceel met een hek eromheen. Op het perceel vind je een aantal auto's, vrachtwagens en een krater. Er staan wel een paar gebouwen om het gebied heen, dus daar vind je wel loot.

Er staat ook een gigantisch projectiescherm aan de zuidelijke kant, maar die is deels vernietigd. Als je hier toevallig bent is het interessant om hier de Fortnite letter op te pakken.

map-changes-4
map-changes-5

Er is echter een groen scherm (net zoals de Moisty Mire film set) aan de noordkant, waar je met een beetje chroma key-kennis afbeeldingen op kunt plaatsen.

Meer Fortnite PS4 tips nodig? Voltooi de Fortnite Week 5 Season 8 Challenges: Fortnite Pirate Camps

Andere Fortnite map veranderingen, Easter eggs en geheimen uitgelegd

Naast twee nieuwe gebieden zijn er een aantal kleine aanpassingen toegevoegd.

Moisty Mire film set

Er staat een film set in Moisty Mire; inclusief een helicopter en andere rekwisieten. Als je hier toevallig bent is het interessant om hier de Fortnite letter op te pakken.

map-changes-6
map-changes-7

Kraters

Naast de grote krater zijn er ook een aantal kleinere kraters op de map te vinden. Ze zijn op de kaart te zien, maar ook vanuit de Battle Bus:

  • Ten oosten van Junk Junction
  • Ten noord-westen van Snobby Shores
  • Ten oosten Fatal Fields
  • Ten noord-westen van Moisty Mire
  • Ten westen van de 'racebaan' van Moisty Mire
  • Bij Tilted Towers
  • En er ligt een flink deel van de komeet in Loot Lake (dichtbij de Tomato Town treasure map locatie)
map-changes-1

Bij die kraters heb je niet veel te doen - en zijn vooral een cosmetische verandering - maar werken vooral als referentiepunt als je met teamgenoten samenspeelt.

Verborgen schuilplaatsen van superhelden en schurken

Verstopt onder de grond zitten er nog een aantal geheimen. Zo zit er een schuilplaats onder de berg ten noord-oosten van Snobby Shores. Dat kun je in de video van Chaos zien:

Er zit ook eentje onder het huis in Salty Springs:

En eentje in Lonely Lodge:

Dinosaurus voetafdruk

Tot slot, zit er een gigantische voetafdruk ten westen van Greasy Grove. Het lijkt erop dat Epic hint naar een gigantische dinosaurus. Mogelijk iets voor de toekomst?

Er zijn ongetwijfeld nog meer geheimen die Epic op het eiland heeft verstopt. Laat het vooral in de comments weten als je iets nieuws hebt gezien.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Meer artikels van Marcel de Jong