Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PES 2019 release bekendgemaakt

De bal rolt.

Pro Evolution Soccer 2019 is officieel door Konami onthuld, met onder meer de eerste details over de gameplay en een releasedatum. De voetbalgame komt eind augustus uit.

Volgens de Japanse uitgever bevat PES 2019 meer licenties van competities, clubs en stadions dan vorig jaar. Welke dat allemaal precies zijn, is echter nog niet duidelijk. Wat wel vaststaat, is dat er geen Champions League en Europa League in PES 2019 zitten.

Bekijk op YouTube

Er zijn verder 11 nieuwe skill traits, waardoor het totaal nu op 39 uitkomt. Daarnaast kun je voor het eerst snelle wissels uitvoeren, zijn er vernieuwde mechanismen voor de bal en spelers, en wordt de vermoeidheid van spelers door het nieuwe 'Visible Fatigue'-systeem bijgehouden.

Ook is myClub op de schop gegaan. Volgens Konami komt er een nieuw kaartsysteem en worden 'high performance players' met onder met wekelijkse uitblinkers en Legends geïntroduceerd. Ook komt er er PES League met wekelijkse matches

FC Barcelona-speler Philippe Coutinho siert dit jaar de cover. Naast de normale versie van PES 2019 komt er ook een David Beckham- en Legend-editie uit.

Pro Evolution Soccer 2019 komt op 30 augustus 2018 voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit. De voetbalgame komt dus niet naar de PlayStation 3, Xbox 360 en Switch.

Read this next