Het Chinese bedrijf Tencent kondigt aan dat Fortnite naar China komt. Daarmee bevestigt de uitgever het gerucht dat Fortnite binnenkort ook in China beschikbaar is.

Iedereen die de game in China vooraf bestelt krijgt unieke in-game voorwerpen. Daarnaast is het mogelijk om je huidige progressie om te zetten naar lokale Chinese servers. Over een releasedatum is niet gesproken.

Verder investeert Tencent 15 miljoen in Fortnite. De helft daarvan is voor eSports bedoeld. Overigens valt Fortnite Mobile opmerkelijk genoeg niet onder de overeenkomst. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat Tencent in China de uitgever van PUBG Mobile is.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Johnny van Spronsen

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.