FIFA 18 Ultimate Team - Speler lenen, contract verlengen en aanpassen

Zo behandel je de individuele talenten in je team.

Je wilt ten alle kosten een bepaalde speler in je team, maar hij past niet goed in het geheel van FIFA 18 Ultimate Team? Geen probleem, want je kunt namelijk die posities van de spelers aanpassen. Bovendien kun je FUT 18 contracten verlengen en in FUT 18 spelers lenen. In deze gids leggen we uit hoe deze features werken.

FUT 18 spelers lenen als ondersteuning

Er is nog een manier om goedkope ondersteuning voor je team te krijgen tijdens Ultimate Team: leenspelers. Deze kosten maar enkele Coins, al zijn ze natuurlijk wel slechts voor een beperkte duur inzetbaar.

fifa_18_fut_speler_lenen

Een contractsverlenging is uiteraard niet mogelijk, dus moet je goed kijken wanneer je ze wilt inzetten. Let vooral goed op bij toernooien, een seizoen of online matches.

Na afloop van het contract verlaten deze spelers het team opnieuw. Vele leenspelers ontvang je als beloning, andere kun je dan weer enkel via de EA Football Club vrijspelen. Hoe hoger je level in die Football Club is, des te beter de leenspelers die je ontvangt.

Hun kwaliteit heeft in elk geval een directe invloed op de leenduur. Hoe beter de speler, hoe korter de duur van een lening. En zoals bij alles dat je vrijspeelt in de Football Club kun je die optie maar één keer gebruiken. Je kunt dus niet steeds opnieuw dezelfde speler naar je team halen.

Meer FIFA 18 tips nodig? Begin dan bij de FIFA 18 player ratings en vooral de FIFA 18 winter ratings refresh. Wat is nu eigenlijk de beste FIFA 18 formatie? Ken je alle FIFA 18 FUT Icons en weet je alles over de handige FIFA 18 web app. Of ben je meer geïnteresseerd in FIFA 18 FUT tips, zoals FIFA 18 FUT chemistry styles en FIFA 18 FUT coins.

FUT 18 Contract verlengen en wijzigen

Elke speler heeft zijn eigen favoriete positie waarin hij het meest effectief speelt, dus is het logisch dat je hem ook op die positie inzet. Maar, die positie is aanpasbaar met modificatiekaarten die je op de transfermarkt koopt.

Met deze kaarten pas je dus de meest effectieve positie van de speler in kwestie aan. Als de positie van je favoriete voetballer in jouw FUT-opstelling al bezet is, kun je hem op deze manier toch nog gebruiken. Houd je ogen dus open voor de juiste kaart.

Elke speler speelt maar een beperkt aantal wedstrijden tot je zijn contract opnieuw moet verlengen. Elke match die hij speelt, gaat van de teller af. Wanneer het contract afgelopen is en hij dus geen wedstrijden meer over heeft, moet je het contract dus opnieuw verlengen voor je hem weer het veld op kunt sturen. Contractkaarten vind je in sets en op de transfermarkt.

Met de rechterstick ga je in het scherm met je teamopstelling naar de attributen van de speler. Hier zie je hoeveel wedstrijden zijn contract nog geldig is.

Er zijn aparte contractkaarten voor Bronze, Silver en Gold spelers, maar de prijzen op de transfermarkt verschillen weinig van elkaar. Je kunt bovendien Gold contractkaarten ook gebruiken voor Silver en Bronze spelers. Als bonus krijgen de Bronze en Silver spelers hierbij een extra contractverlenging.

Als je contractkaarten nodig hebt, is het trouwens raadzaam om dit niet tijdens drukke periodes te doen. Dan zijn de meeste spelers online en naar dezelfde kaarten op zoek. Hierdoor wordt je bod makkelijker overtroffen.

Spelers zonder contract kun je bij nood eerst op de reservebank zetten, zo lang je hun contract niet kunt verlengen. Je kunt natuurlijk ook spelers voor belangrijke matches sparen, gezien hun contractduur niet wordt verminderd tenzij ze tijdens een wedstrijd daadwerkelijk op het veld staan.

De vervangers behouden hun contractduur zolang je ze niet inzet. Denk er dan ook goed over na of je een speler werkelijk wil wisselen. Dat moet je eigenlijk enkel in geval van nood doen, hetzij als er een blessure is. Een speler voor de laatste vijf minuten op het veld brengen is verspilling.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread