FIFA 18 Ultimate Team Chemistry of FUT 18 Teamgeest zijn belangrijk in de FIFA 18 Ultimate Team modus. Uitermate belangrijk zelfs.

Sterker nog, een ideale combinatie van de individuele Chemistry, Team Chemistry en FUT 18 Chemistry Styles geeft je een voordeel van 90 punten voor de verschillende attributen van je spelers. Dat is een gemiddelde van 10 punten per vaardigheid die wordt be´nvloed door je teamgeeststijl. Dat is ongeveer het equivalent van een zilveren kaart veranderen in een gouden kaart, of een gouden kaart veranderen in een zeldzame kaart van het hoogste niveau.

Tegelijk verlaagt een een lage teamgeest de attributen van je spelers enorm. Een gouden speler breng je zo terug naar het niveau van een zilveren speler.

De voor- en nadelen van Chemistry zijn dus enorm. Maar hoe werkt Chemistry, wat be´nvloedt het, en hoe combineer je zo efficiŰnt mogelijk je individuele Chemistry, Team Chemistry en teamgeeststijl om je FUT spelers zo sterk mogelijk te maken?

Na heel wat analyse door de FIFA community van statistieken en attributen, heeft EA Sports eindelijk een aantal cijfers bekendgemaakt. Op basis daarvan leggen we je hieronder uit hoe je je teamgeest kan verhogen in FIFA 18 Ultimate Team.

fifa_18_fut_chemistry

FUT 18 Chemistry uitgelegd

Begrijpen hoe Chemistry werkt in de FUT-modus kan initieel wat ontmoedigend zijn, vooral als je wil begrijpen welke berekeningen er allemaal achter zitten. We beginnen in deze gids dan ook met de basisprincipes. We leggen hoe wat Chemistry is en hoe het werkt. Er zijn twee soorten Chemistry in FIFA Ultimate Team. Die bepalen op hun beurt je algemene Chemistry-score.Ook je teamgeeststijl bepaalt mee je algemene score. Hier vind je enkele basistermen:

 • Individuele Chemistry: een score op 10 per speler
 • Team Chemistry: een score op 100 voor je hele team
 • Algemene Chemistry: deze score is verborgen, en is gebaseerd op een combinatie van je individuele Chemistry en Team Chemistry. Een hoge algemene
 • Chemistry verhoogt de attributen van je spelers, een slechte score verlaagt ze.
 • Chemistry Styles of Teamgeeststijlen: dit zijn modificators die bepalen welke attributen je verbetert wanneer je algemene Chemistry stijgt.

In essentie wil je de Chemistry van je spelers en je team zo hoog mogelijk houden, aangezien ze een enorme impact hebben op hoe goed de attributen van je spelers zijn.

Het is echter interessant om te onthouden dat individuele Chemistry en Team Chemistry niet even belangrijk zijn. EA Sports heeft vorig jaar bekend gemaakt dat individuele Chemistry voor ongeveer 75% bepaalt in welke mate je attributen stijgen, terwijl Team Chemistry slechts een impact van 25% heeft. Het is met andere woorden dus veel belangrijker dat je Aubameyang kaart het maximum van 10 individuele Chemistry heeft, dan dat je team een totaal van 100 Team Chemistry heeft. Dat neemt niet weg dat het nog steeds zinvol is om je Team Chemistry te verhogen.

fifa_18_fut_chemistry_verhogen

Invloed van Chemistry op FUT 18 spelers

Nu we basisprincipes hebben uitgelegd, gaan we hieronder wat meer in detail.

Of een bepaald attribuut van een speler al dan niet verandert, wordt bepaald door zijn algemene Chemistry score. Dat is net zoals Team Chemistry een score op 100. Als de algemene Chemistry van een speler hoger dan 50 is, dan stijgen zijn attributen. Is de score lager dan 50, dan zakken ze. Is je score exact 50, dan blijven ook je attributen gelijk. Hoeveel of hoe weinig je attributen veranderen, hangt af van hoe hoog of laag je algemene Chemistry juist is.

Op dat vlak heeft EA Sports echter nog geen exacte cijfers vrijgegeven.Wel weten we dat je hoger je algemene Chemistry is, hoe beter je attributen worden.

Met 100 algemene Chemistry is de stijging in attributen dus maximaal. Op dat moment stijgen je attributen met maar liefst 90 punten, verspreid over verschillende attributen.

Op deze manier bepaal je de algemene Chemistry van je speler:

 • Vermenigvuldig de individuele Chemistry van een speler met 10, en daarna met 0,75
 • Vermenigvuldig zijn Team Chemistry met 0,25
 • Tel de twee resultaten op

Hoeveel impact heeft Chemistry op de attributen van je spelers?

De exacte cijfers hierover zijn niet gekend, maar we weten wel het volgende:

 • De totale stijging in attributen is 90 punten wanneer je 100 Team Chemistry en 10 individuele Chemistry hebt. De verdeling van de punten over je attributen wordt bepaald door je teamgeeststijl.
 • Heb je een speler met 0 Team Chemistry en 10 individuele Chemistry, dan dalen al zijn attributen met 25 punten.
 • Attributen stijgen vanaf 5 individuele Chemistry, en dalen wanneer je 3 individuele Chemistry hebt. Heb je 4 individuele Chemistry, dan blijven je attributen gelijk. Het is momenteel echter niet duidelijk welke impact je algemene Chemistry hierop heeft.
fifa_18_fut_teamgeest

Meer FIFA 18 tips nodig? Begin dan bij de FIFA 18 player ratings en vooral de FIFA 18 winter ratings refresh. Wat is nu eigenlijk de beste FIFA 18 formatie? Ken je alle FIFA 18 FUT Icons en weet je alles over de handige FIFA 18 web app. Of ben je meer ge´nteresseerd in FIFA 18 FUT tips, zoals FIFA 18 FUT chemistry styles en FIFA 18 FUT coins.

Hoe Chemistry verhogen in FUT 18?

Je verbetert de individuele Chemistry en Team Chemistry van een speler op een gelijkaardige manier, met een reeks factoren die bepalen of je score stijgt of daalt. Zoals eerder vermeld wil je die scoren naar respectievelijk 10 en 100 brengen. Daarom dien je rekening te houden met deze factoren die je score be´nvloeden:

 • Spelerspositie - De positie van je speler vind je op zijn kaart, en staat in het rood, oranje of groen. Rood betekent dat hij helemaal uit positie speelt, wat een impact heeft op zijn Chemistry scores. Oranje betekent dat hij gedeeltelijk uit positie speelt. Ook dat zorgt voor een daling van je chemistry scores. Groen betekent dat je speler op zijn favoriete positie speelt, met een stijging van zijn Chemistry scores tot gevolg.
 • Spelerslinken - Dit wordt weergegeven door de gekleurde lijnen tussen spelers. Die lijnen zijn eveneens rood, oranje of groen. Deze keer wordt de kleur bepaald door wat de spelers gemeenschappelijk hebben (hun club, competitie en/of nationaliteit). Rood betekent dat ze niets gemeenschappelijk hebben, en dus een daling van individuele en Team Chemistry. Oranje betekent dat ze ÚÚn iets gemeenschappelijk hebben, met een stijging van je Chemistry scores tot gevolg. Een groene score betekent dat je spelers twee of meer zaken gemeeschappelijk hebben, waardoor hun scores dus nog beter worden. Je moet echter rekening houden met alle spelerslinken waaraan een spelers onderhevig is. Een rode link geeft -1, een oranje link +1, en een groene link +2. Als je alle linken optelt en een positief resultaat hebt, stijgen de Chemistry scores van je speler.
 • Manager - Dit werkt ongeveer zoals spelerslinken. De nationaliteit en competitie van je manager heeft een impact op de Chemistry van je speler. De club van je manager speelt geen rol. Is er op vlak van competitie of nationaliteit een link tussen speler en manager, dan verbetert de Chemistry score van je speler. Dat zie je aan het stropdas-icoon op de kaart van je speler.
 • Loyaliteit - Spelers die 10 of meer wedstrijden voor je club spelen, krijgen een loyaliteitsbonus. Dit verhoogt hun individuele Chemistry met 1 punt, en wordt weergegeven met een groen schildje op hun kaart.

Hoewel al deze factoren een invloed hebben op zowel je individuele Chemistry als je Team Chemistry, is het nog steeds mogelijk om een speler te hebben met een hoge Team Chemistry en lagere individuele Chemistry.

Dat komt omdat de maximale Team Chemistry die je kan halen met bovenstaande factoren in feite veel hoger is dan de maximale score van 100. Als er oranje linken zijn tussen al je spelers heb je bijvoorbeeld al 100 Team Chemistry. Heb je daarnaast ook enkele groene linken, dan kan je zelfs een doelman als spits opstellen en nog altijd je 100 Team Chemistry behouden.

fifa_18_fut_teamgeest_verhogen

Dat betekent dat het ook mogelijk is om enkele rode linken tussen spelers te hebben, zolang je maar voldoende groene en oranje linken hebt om dit te compenseren. Sommige FIFA-spelers stellen zichzelf zelfs de NLW-uitdaging (No Links Wasted), waarbij ze proberen om elke speler exact 9 individuele Chemistry te geven via spelerslinken. Je totale score breng je dan naar 10 door een goede manager of je loyaliteitsbonus.

Het is belangrijk om te weten dat wissels tijdens de wedstrijd geen impact hebben op de factoren die we hierboven hebben beschreven. Alle wisselspelers komen op het veld met een individuele Chemistry score van 5 op 10. Passen we daar de hierboven beschreven formule op toe, dan hebben ze dus een algemene Chemistry van 62,5 op 100.

Je wisselspelers stel je dus zonder problemen op op eender welke positie zonder dat dit een invloed heeft op hun Chemistry score. Hun score wordt enkel bepaald door de Team Chemistry, die reeds voor de wedstrijd is berekend.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Meer artikels van Bruce Vandeweyer

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content