Een match win je niet enkel door een goede verdediging, maar door ook natuurlijk doelpunten te maken. Er zijn veel mogelijkheden om goals te scoren in FIFA 18 en deze hangen van de spelsituatie af. Hier geven we je advies over wat je in elke situatie moet doen.

FIFA 18 Goals - Zo moet je een doelkans afwerken

Doelpunten scoren is essentieel in voetbal. Zeker wanneer je verdediging niet op punt staat, is het belangrijk dat je het offensief kunt drukken om je tegenstander te verstikken en geen kansen weg te geven. Zo kun je steeds op de helft van de tegenstander spelen en ademruimte voor jezelf creeëren.

Elke kans die je krijgt, moet je zo effectief mogelijk benutten. Het ergste gevoel in voetbal is als je de hele tijd de bovenhand voerde, maar uiteindelijk toch verliest doordat je kansen hebt laten liggen. Soms krijg je echter ook weinig doelkansen. Dan is het eveneens belangrijk om elke situatie ten volle te benutten.

Het belangrijkste element is de sterkte van een schot, welk soort schot het ook moge zijn. Houd je de schietknop niet lang genoeg ingedrukt, dan rolt de bal op z'n gemak richting het vijandelijke doel en heeft de keeper geen problemen. Houd je het te lang ingedrukt, dan vliegt de bal over het doel.

Met de linkerstick kun je de richting van een schot beïnvloeden. Er zijn echter nuances. Druk je niet hard genoeg in een richting, dan gaat de bal maar flauwtjes die kant op. Je hebt dan ook wat oefening nodig voor dit alles in je vingers zit. Trainen of wedstrijden spelen is dan ook het allerbeste advies.

fifa_18_goal_scoren
Blijf altijd cool als je vrij voor de goal komt.

In een één-tegen-één-situatie waar je enkel de keeper voor je hebt, kun je proberen de bal over hem heen te lobben. Doe dit wanneer de keeper op je af komt rennen. Gebruik dus geen lob wanneer de keeper te dicht bij het doel is, want dan kan hij teruglopen om de bal nog te vangen. Kun je de situatie echter juist inschatten, reageer dan snel. Druk echter niet te lang op de knop, anders vliegt de bal over het doel. Te zwakke pogingen komen dan weer niet ver of hoog genoeg. Een lobschot voer je uit door tijdens het schieten de linkerschouderknop ingedrukt te houden.

Druk je op de rechterschouderknop tijdens een schot, dan wordt het aangesneden. Het doel daarbij is om de bal rond de keeper te leiden en zo het doel in te schieten. Net zoals bij een lobje verliest het schot aan kracht, maar is het moeilijk om af te weren. Vergeet niet om de linkerstick een bepaalde richting uit te duwen om zo de kant te kiezen voor het schot uit te voeren.

Meer FIFA 18 tips nodig? Begin dan bij de FIFA 18 player ratings en vooral de FIFA 18 winter ratings refresh. Wat is nu eigenlijk de beste FIFA 18 formatie? Ken je alle FIFA 18 FUT Icons en weet je alles over de handige FIFA 18 web app. Of ben je meer geïnteresseerd in FIFA 18 FUT tips, zoals FIFA 18 FUT chemistry styles en FIFA 18 FUT coins.

Nog beter is het wanneer een van je spelers is meegelopen en vrijstaat voor het doel. Dan kun je hem vragen om te naderen en tussen de andere spelers of langs de keeper te lopen. Speel hem dan via een pass op het juiste moment de bal aan en je plaatst de bal vervolgens zonder problemen in het doel. Let wel op: de kans is groot dat je medespeler buitenspel loopt, dus let goed op.

Druk je op de B- of Cirkel-knop, direct daarna de A- of X-knop en duw je de stick in een bepaalde richting, dan kun je een schot veinzen en zo de verdediger misleiden om je schot te proberen blokken. Ook kun je een schijnbeweging doen om dan snel van richting te wisselen en naar een andere speler te passen. Zo kun je de verdedigers ook om de tuin leiden.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Meer artikels van Bruce Vandeweyer

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

FIFA 18 World Cup ratings - De beste WK-spelers gerangschikt op overall rating

Wie zijn de beste spelers voor je FIFA 18 FUT World Cup team?

FIFA 18 Ultimate Team Transfers - Spelers kopen en verkopen

Zo bespeel je als een echte speculant de transfermarkt.

FIFA 18 Ultimate Team Coins - Snel en gratis geld en munten verdienen

Je hebt nooit geld genoeg bij het bouwen van je droomteam.

FIFA 18 Ultimate Team - Speler lenen, contract verlengen en aanpassen

Zo behandel je de individuele talenten in je team.