Er is ondertussen al zoveel info bekend over Call of Duty: Black Ops 4 dat we niet langer kunnen spreken van een lek aan info, maar wel van een stortvloed. Ontwikkelaar Treyarch is in 2018 weer van de partij met een nieuw deel in de langlopende Black Ops-reeks. Wij zetten alle nieuwtjes over de nieuwste Call of Duty voor jou op een rijtje!

Call of Duty: Black Ops 4 release

De Call of Duty-games liggen traditiegetrouw vanaf november in de schappen, maar dat is deze keer anders. De Call of Duty: Blacks Ops 4 releasedatum is namelijk 12 oktober 2018. De oktobermaand belooft sowieso interessant te worden aangezien Battlefield 5 en Red Dead Redemption 2 dan ook uitkomen.

Wil je zeker zijn van een exemplaar van de game op de dag van release, dan plaats je best een Call of Duty Black Ops 4 pre-order:

Op 17 mei staat er een community-evenement gepland door Activision, waar naar alle waarschijnlijkheid de eerste beelden van Black Ops 4 getoond worden.

De shooter komt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit. Er is nog geen nieuws bekend over verbeteringen voor de PlayStation 4 Pro en Xbox One X, maar dat ze er komen, staat zo goed als buiten kijf. Over een eventuele Switch-versie van Black Ops 4 is tot dusver niets bekend, al heeft industrie-insider Marcus Sellars bevestigd dat er wel aan gewerkt wordt. De laatste Call of Duty-game voor een Nintendo-console was Call of Duty: Ghosts voor de Wii U in 2013.

Call of Duty: Black Ops 4 verhaal en setting

Na de futuristische uitstapjes in Advanced Warfare, Black Ops 3 en Infinite Warfare keerde de serie in Call of Duty: WW2 terug naar zijn roots. Ontwikkelaar Treyarch neemt het stokje van Sledgehammer Games over en wisselt volgens de eerste geruchten opnieuw van tijdsperiode.

Na de Koude Oorlog, de nabije toekomst en de verre toekomst speelt Black Ops 4 zich volgens anonieme bronnen namelijk af in een tijdsperiode dicht bij de onze en is het een volledige 'boots on the ground'-ervaring. Je kunt dus geen dubbele sprongen uitvoeren of op muren lopen, zoals dat wel kon in Black Ops 3. De verandering kwam er na de zeer negatieve feedback op Call of Duty: Infinite Warfare.

Laat ons niet te veel woorden vuil maken aan het Black Ops 4 logo.

Call of Duty: Black Ops 4 multiplayer

De competitieve multiplayer van Call of Duty blijft enorm populair. Na het tegenvallende Infinite Warfare schoot het aantal spelers weer omhoog bij de releae van Call of Duty: WW2, en tot op heden melden spelers zich in groten getale online voor die game.

WW2 heeft enkele belangrijke innovaties en wijzigingen doorgevoerd aan de multiplayer, die naar alle waarschijnlijkheid in Black Ops 4 terugkomen. Zo kun je rondlopen in het hub-gebied Headquarters om daar orders aan te nemen die je speciale versies van wapens of extra ervaringspunten opleveren.

Supply Drops zijn eveneens een groot aspect van Call of Duty: WW2 geworden, en het staat buiten kijf dat Black Ops 4 er ook zwaar op inzet. Of het de term bewaart of voor de meer gangbare - maar ook controversiŽle - naam loot boxes gaat, is nog niet duidelijk. Zolang de inhoud beperkt blijft tot puur cosmetische items, gaan wij in elk geval niet protesteren.

Nog een Call of Duty: WW2-toevoeging die we heel graag zien terugkomen: de geweldige War-modus. Daarin valt het ene team een doel aan, terwijl het andere team verdedigt. Als het doel veroverd wordt, dan schuift het speelveld op naar een nieuwe sectie van de map. War stond garant voor enkele van de meest verslavende en spannende potjes Call of Duty sinds jaren, en een terugkeer is meer dan welkom.

Opvallend is trouwens dat de pc-versie van Call of Duty: Black Ops 4 beschikbaar zal zijn op Battle.net. Hoewel het onlineplatform oorspronkelijk bedoeld is voor Blizzard-games, was ook Destiny 2 er eerder al beschikbaar.

battle

Call of Duty: Black Ops 4 Zombies

De co-op-Zombies-modus is ondertussen zodanig populair dat elke Call of Duty sinds Advanced Warfare zijn eigen Zombies-modus heeft gekregen. Treyarch is echter de oorspronkelijke bedenker van de modus, en is doorgaans ook niet bang om enkele drastische veranderingen aan de formule door te voeren.

De setting van Black Ops 4 Zombies is nog niet bekend, maar die heeft alvast een flinke reputatie om waar te maken. In Black Ops 3 verkende je de neo-noirstad Morg City in Shadows of Evil, terwijl Infinite Warfare je een waanzinnig pretpark inclusief David Hasselhoff voorschotelde in Zombies In Spaceland. Call of Duty: WW2 koos dan voor een meer serieuze toon, waar je Mittelburg verkende en golven nazizombies trotseerde in The Final Reich.

We zijn benieuwd welke unieke ervaring Treyarch ons in 2018 weet voor te schotelen.

zombies

Call of Duty: Black Ops 4 achter de schermen

De Call of Duty-games worden volgens een beurtensysteem ontwikkeld. Drie studio's brengen daarbij om de drie jaar hun visie op Call of Duty uit. Oorspronkelijke ontwikkelaar Infinity Ward is de bedenker van de gehele reeks en maakte Call of Duty, Call of Duty 2, de Modern Warfare-trilogie, Ghosts en Infinite Warfare.

Om jaarlijks games in de reeks te kunnen uitbrengen, gaf uitgever Activision ook Treyarch de taak om nieuwe games te ontwikkelen. Dat leidde tot nu toe tot Call of Duty 3, Call of Duty: World at War, en de Black Ops-reeks. Black Ops 4 wordt dus het nieuwste project van de studio.

In een poging om de werklast op de studio's te verminderen, werd er besloten om ook Sledgehammer Games de cyclus mee te laten draaien in. Die studio maakte eerder Call of Duty: Advanced Warfare en Call of Duty: WW2. Studioleiders Michael Condrey and Glen Schofield zijn echter vertrokken om uitgever Activision te helpen bij het bedenken van nieuwe games.

Daarnaast zijn er nog enkele studio's die helpen met de technische kant van de ontwikkeling, of verantwoordelijk zijn voor ports, spin-offs en remasters. Zo helpt Raven Software al verschillende jaren bij de ontwikkeling van de hoofdgames in de reeks, maar was het ook de ontwikkelaar van Call of Duty: Modern Warfare Remastered.

treyarch

Call of Duty: Black Ops 4 DLC

Elke Call of Duty-game krijgt na de launch vier downloadbare uitbreidingen, die nieuwe multiplayer-maps en een nieuw Zombies-level aan de basisgame toevoegen. Black Ops 4 volgt ongetwijfeld hetzelfde succesvolle patroon.

Wij hopen er stiekem op dat Treyarch ook opnieuw een Zombies Chronicles DLC uitbrengt. Daarin voerde de ontwikkelaar remasters uit van acht klassieke levels uit de vorige games.

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Meer artikels van Carl Vander Maelen

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Threading

Gerelateerde content

Advertentie