Ook de wereld van Pokémon Go is niets zonder een beetje geld. Of je nu upgrades voor je account vrij wilt spelen of juist wat items voor je Pocket Monsters wilt kopen, je zult Pokécoins nodig hebben. Pokécoins zijn echter net als echt geld: Je hebt altijd te weinig en het is niet gemakkelijk om het zomaar te krijgen. In de game zijn er twee manieren om aan Pokécoins te komen: Je kunt het verdienen in Gyms of met echte euro's kopen.

Sinds de release zijn er aardig wat aanpassingen aan Gyms gemaakt en dus ook aan de hoeveelheid Pokécoins die je kunt verdienen.

Hoe deze aanpassingen er uitzien en welke voor- en nadelen er aan hangen lees je op deze pagina. We vertellen je ook hoe je zoveel mogelijk Pokécoins in zo min mogelijk tijd kunt verdienen en wat je kunt kopen met deze munten.

Keer terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids.

Keer terug naar Pokémon Go: Raid gids - tips en tricks voor raids.

Keer terug naar Pokémon Go: Pokémon vinden, vangen, en uitbroeden.

Pokécoins in Gyms verdienen

Gyms zijn momenteel de enige officiële manier om zonder te betalen aan Pokécoins te komen. Als je de tijd ervoor neemt kun je elke dag wel aan een paar Pokécoins komen. Op de pagina Pokémon Go Gym battles: win door alles over motivation te weten vind je meer informatie over de veranderingen aan het Gym-systeem.

Goed, de munten. Hoe je de munten van Gyms verdient is niet veranderd. Het enige wat je moet doen is één of meerdere Pokémon in een Gym plaatsen. Of je nu een neutrale Gym overneemt of een ander team uit de Gym schopt maakt niet uit, als de Gym aan het einde van de rit maar van jou is. Je moet wel level 5 zijn voordat je iets met Gyms kunt doen.

Dit is wat er wel is veranderd. Wanneer je een Pokémon in een Gym plaatst ter verdediging, krijg je eens per tien minuten een Pokécoin. Als de motivatie van je Pokémon op nul staat, keert hij naar je terug met de verzamelde Pokécoins. Op je Pokémon zo lang mogelijk in de Gym te houden, moet je er voor zorgen dat je hem geregeld te eten geeft.

Je kunt natuurlijk meerdere Gyms tegelijkertijd bezitten, en met meerdere Pokémon tegelijkertijd munten verdienen. Hou er wel rekening mee dat er een dagelijks limiet geldt. Je kunt per dag niet meer dan 50 Pokécoins verdienen.

pokemon_go_coins_how_to_get_pokecoins_4819_149848938615
Na ongeveer drie uur levert Snorlax 16 munten bij ons af.

Even een rekensommetje. Na twee volledige uren brengt een Pokémon 12 munten terug. Over de gehele dag gezien zijn dat 144 munten. Maar, aangezien je maar 50 munten per dag kunt verdienen heeft het geen nut om de Pokémon langer dan 9 uur in de Gym te laten. Je zou ook vijf Gyms met elk één Pokémon kunnen bezitten, ter waarde van 30 munten per uur. Dan heb je binnen nog geen twee uur het maximaal aantal Pokécoins verdiend. Theoretisch gezien zou je twintig Gyms tegelijkertijd kunnen bezitten.

Pokécoins kopen - de actuele prijzen

Muenzen
  • 100 Pokécoins voor 0,99 euro (0,09 cent per munt)
  • 550 Pokécoins voor 5,49 euro (0,9982 cent per munt)
  • 1.200 Pokécoins voor 10,99 euro (0,9158 cent per munt)
  • 2.500 Pokécoins voor 21,99 euro (0,8796 cent per munt)
  • 5.200 Pokécoins voor 43,99 euro (0,8460 cent per munt)
  • 14.500 Pokécoins voor 109,99 euro (0,7586 cent per munt)

Pokémon Go: Waar kun je je Pokécoins aan uitgeven

Er zijn twee categorieën waar je je Pokécoins aan kunt uitgeven: upgrades en items voor je Pokémon en je trainer.

Upgrades

Upgrades zijn permanente verbeteringen die jouw leven als trainer makkelijker maken. Ook al zijn ze niet noodzakelijk, ze zorgen wel voor een hoop gemak. De volgende upgrades zijn in Pokémon Go te koop met Pokécoins:

Upgrade Effect Kost
Bag upgrade Verhoogt aantal items dat je kan dragen naar 50. 200 Pokécoins
Pokémon Storage Upgrade Verhoogt de Pokémon Storage naar 50 Pokémon. 200 Pokécoins

Items

Hiermee bedoelen we Pokéballs, Berries, Lures, Incubators en zo verder. Deze items krijg je ook als je Pokéstops bezoekt, maar in gelimiteerde oplage. De shop heeft een bodemloze voorraad dus als je echt iets nodig hebt, kun je het kopen. De volgende items zijn in Pokémon Go te koop met Pokécoins:

Item Effect Cost
Egg Incubator Broed drie eieren tegelijk uit 150 Pokécoins
1x Lucky Egg Krijg 30 minuten lang dubbel zoveel XP als normaal. 80 Pokécoins
8x Lucky Egg Krijg 30 minuten lang dubbel zoveel XP als normaal. 500 Pokécoins
25x Lucky Egg Krijg 30 minuten lang dubbel zoveel XP als normaal. 1.250 Pokécoins
1x Lure Modules Lokt Pokémon naar een Pokéstop. 100 Pokécoins
8x Lure Modules Lokt Pokémon naar een Pokéstop. 680 Pokécoins
1x Premium Raid Pass Laat je toe deel te nemen aan Raids(Trainer level 35 vereist). 100 Pokécoins
20x Pokéballs Nodig om wilde Pokémon te vangen 100 Pokécoins
100x Pokéballs Nodig om wilde Pokémon te vangen 460 Pokécoins
200 Pokéballs Nodig om wilde Pokémon te vangen 800 Pokécoins
1x Incense Lokt 30 minuten lang wilde Pokémon naar je toe. 80 Pokécoins
8x Incense Lokt 30 minuten lang wilde Pokémon naar je toe. 500 Pokécoins
25x Incense Lokt 30 minuten lang wilde Pokémon naar je toe. 1.250 Pokécoins
6x Max Revives Herstelt de HP van een fainted Pokémon volledig (Trainer level 30 vereist). 180 Pokécoins
10x Max Potion Herstelt de CP van een Pokémon volledig (Trainer level 25 vereist) 200 Pokécoins

Wil je meer info over alle verschillende items beschikbaar in Pokémon Go? Lees dan onze pagina: Pokémon GO - Items en Pokéstops farmen: Incense, Master Ball, Hyper Potion.

Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Pas op met Pokécoins van derde partijen en andere dubieuze aanbiedingen op het internet!

Naast de twee bovengenoemde mogelijkheden zijn er geen legale en veilige methoden om aan Pokécoins te komen.

GEEF NOOIT JE INLOGGEGEVENS AAN PAGINA'S DIE GRATIS MUNTEN BELOVEN!!!

Niemand geeft je iets voor niets in Pokémon Go. Het enige wat je doet is je persoonlijke gegevens afgeven aan onbekenden, met het risico dat je daar virussen voor terug krijgt of zelfs je account verliest. Als je Pokécoins with hebben, gebruik dan de twee methoden die hierboven zijn besproken. Onthoudt ook dat alles in Pokémon Go uiteindelijk gratis te krijgen is, ook al duurt het langer.

Het is logisch als je een klein beetje geld wilt spenderen om jezelf een handje te helpen, maar steek niet al je geld in de game alleen maar om sneller te zijn. Neem de tijd om te genieten van het Pokémon Go-avontuur.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Sander van Leth

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. De trotse aanvoerder van #teamkansloos is geregeld op YouTube te zien. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Meer artikels van Sander van Leth