Pokémon GO map - Pokémon, raid, gym locaties voor Nederland en België

Dankzij deze maps moet je niet lang meer zoeken naar Pokémon, raids en gyms in Pokémon Go

Als Pokémon Go trainer ga je veel kilometers moeten stappen door betonnen oerwouden en wijde heides om aan alle activiteiten te kunnen meedoen. Het maakt niet uit of je gewoon wat items gaat halen bij een Pokéstop, nieuwe Pokémon wil vangen, een gym wil veroveren of een raid boss wil verslaan: alle activiteiten in Pokémon Go eisen van je dat je het huis verlaat.

Op zonnige dagen in het weekend is dat allemaal geen probleem, en misschien wel net één van de grote redenen voor het succes dat de game kent. Maar wat als het buiten hard regent of als je maar een half uurtje over hebt? Vooral dan is het belangrijk dat je jezelf informeert op voorhand en al plant waar je heen zult gaan om de nodige acties te doen zonder omwegen te maken. Niantic heeft hier zelf al wat hulpmiddelen voor gemaakt. Momenteel is de “Nearby” tab al een hulp.

Deze geeft echter enkel informatie over wat er in de omgeving rond je aan het gebeuren is, en het is niet altijd even overzichtelijk, of nuttig. Gelukkig moet je er niet op steunen. Veel trouwe fans en hobby programmeurs hebben hun eigen apps of websites geprogrammeerd die je een stuk meer informatie kunnen geven. We hebben de verschillende opties getest en stellen je hieronder de beste apps en maps voor.

Minder ethisch maar wel handig indien je het huis niet kunt verlaten zijn de verschillende trukks die er bestaan om zonder te stappen, toch rond te kunnen lopen in Pokémon Go. Lees voor meer info daarover deze pagina: Pokémon GO hack - GPS spoof en bots voor Android en iOS.

Is dit niet de informatie die je zoekt?

Keer dan terug naar Pokémon Go - Pokémon vinden, vangen en uitbroeden: Zo maak je je Pokédex volledig

Of keer terug naar Pokémon Go: Raid gids - tips en tricks voor raids.

Of natuurlijk onze Pokémon Go: Gym gids.

Voor een overzicht van al onze informatie over Pokémon Go, lees je best Pokémon Go tips en tricks - de grote gids

Pokémon Go: Maps en kaarten voor raids, gyms, Pokémon, PokéStops en meer

head

Niantic zelf is geen fan van deze services, aangezien ze heel vaak gegevens vragen van de servers en ze daardoor zwaar belast worden. Het kan daarom zijn dat deze services op een bepaald moment geblokkeerd worden door Niantic. Dat is in het verleden ook al vaak gebeurd. Gelukkig zijn er nog enkele die nog steeds werken en die alles doen wat je nodig hebt.

Laten we dus een kijkje nemen naar de Pokémon Go maps die je de locaties tonen van alle Pokémon, de nests, pokéstops, gyms, raids en meer zonder dat de halve wereldbol moet aflopen. Dat maakt het een stuk gemakkelijker en efficiënter om te spelen. In essentie zijn er twee verschilende soorten Pokémon Go maps:

  • De zogenaamde live maps die in real time geüpdatet worden en je tonen waar welke Pokémon zijn
  • De andere soort map zijn de kaarten waar de traines zelf manueel invullen waar je nests, Pokémon en gyms kunt vinden.

Pokémon Go maps in Nederland en België

België en Nederland blijven jammer genoeg maar kleine, onbelangrijke landjes op wereldvlak en dus mogen we er niet van uit gaan dat de maps evenveel informatie hebben hier als in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Gelukkig hebben we een paar maps gevonden die wel vrij compleet zijn. Laten we hopen dat Niantic nu niet besluit om ze onmiddellijk stop te zetten. Voor de zekerheid geven we je toch maar meerdere opties, just in case.

  • GymHuntr: net zoals zoveel maps, komt deze uit de Verenigde Staten maar ze werkt gelukkig ook in Nederland en België. De site is gespecialiseerd in gyms en raids, maar toont je ook de locaties van Pokémon en andere zaken. Vul gewoon de postcode of naam van je stad in bovenaan de pagina, duidt het gebied aan met je muis en klik op de “Scan”-knop.
  • Pokehunter.co: voor degenen die graag een handje helpen. Deze service laat je toe om manueel geselecteerde gebieden te scannen. Er is ook een functie om raids te vinden.
  • The Silph Road: deze website is een verzameling van informatie uit de community. Je kan zoeken waar Pokémon nests zich bevinden in je buurt maar ook gyms en raids zien.
  • Pokemongomap.info: Pokemongomap is één van de meest bekende maps en specialiseert zich in gyms en pokéstops. Trainers kunnen echter meer informatie toevoegen waardoor je ook ziet waar er zich Pokémon nests bevinden en waar alle Pokéstops zijn.
  • Pokemap.net: ondertussen een van de oudste Pokémon Go maps, maar nog steeds een van de betrouwbaarste en meest volledige. Vooral de zoekfunctie voor een specifieke Pokémon in erg handig als je nog enkele gaatjes in je Pokédex wilt opvullen.
  • PokémonGoMap.info: is vooral handig als je Gyms en vooral Raids in je buurt zoekt. De scanner is vrij snel en heeft duidelijke icoontjes die aangeven wanneer een Raid start, welk level die Raid is en welk Team de Gym in handen heeft.

Vergeet niet dat voor sommige Pokémon, hoe hard je ook zoekt, je ze niet zal vinden in de buurt. Sommige Pokémon kan je namelijk maar op enkele continenten vinden. Voor een lijst van deze regio-exclusieve Pokémon ga je naar Pokémon Go: Regionale Pokémon Gen 3 tot Gen 1 - waar zijn de exclusieve Pokémon.

Terug naar Pokémon Go: Raid gids - tips en tricks voor raids

Terug naar Pokémon Go: Pokémon vinden, vangen, en uitbroeden - Zo maak je je Pokédex compleet

Terug naar Pokémon Go: Gym gids - Tips en tricks voor deze spelmodus

Pokémon locaties in Pokémon Go

Waar zitten die Pokémon nu in Pokémon Go? Wel, eigenlijk overal. Maar de verschillende Pokémon locaties zijn niet willekeurig. Bepaalde soorten Pokémon komen alleen in specifieke regio's of gebieden voor. Woon je bijvoorbeeld vlakbij een bosrijk gebied, dan is de kans groot dan je een grass Pokémon vangt. Bij een rivier vind je dan weer een water Pokémon. Logisch toch?

Wel niet helemaal. Voor psycho Pokémons moet je rond ziekenhuizen zoeken, maar het kan ook zijn dat je een normale Pokémon tegenkomt die verloren is gelopen. Ligt de rivier naast een vliegveld, dan kom je aan de oever misschien wel een flight Pokémon tegen. Deze lijst met waar je Pokémon kunt vinden, geeft dus slechts een goede indicatie van de verschillende locaties waar je welke Pokémon kunt vinden.

Geef dus niet op met zoeken als je niet meteen een draak in een kasteel vangt. Slenter wat rond, geniet van het uitzicht en wacht geduldig af tot de zeldzame Pokémon zelf te voorschijn komt.

Normaal (Normal): Deze Pokémon vind je quasi overal, met inbegrip van bossen, weiden en talloze andere plaatsen.

Waar vind je normale Pokémon: Pleinen, grasvelden, alle soorten straten, scholen, universiteiten, horeca, bibliotheken, stadions en eigenlijk overal zowat.

Steen (Stone) Deze robuuste Pokémon vind je logischerwijs in de buurt van stevige bouwwerken. Zoek in de buurt van grote gebouwen in de stad, industriegebied of steengroeven. Een normale weg is wat te min, maar een grote parkeerplaats of snelweg geven je meer kans om ze te vinden.

Waar vind je steen Pokémon: Steengroeven, stedelijke omgevingen, parkeerplaatsen en grote autowegen, grote industriegebieden.

Staal (Steel): Waar vind je staal? In een staalfabriek natuurlijk, maar omdat je deze niet overal vind, zijn staal Pokémon ook tevreden met plaatsen waar je het eindproduct vind. Een treinstation met een groot perron of een modern kantoorgebouw is uitstekend jachtterrein.

Waar vind je staal Pokémon: In moderne gebouwen, spoorwegen (kinderen, speel niet op de spoorwegen!).

Gras (Grass): Dorpsbewoners zullen deze soort talloze keren ontmoeten. In de stad moet je echter al wat verder gaan zoeken. Een park of speeltuin zijn een logische eerste keuze. Ook de voorstad met zijn grote tuinen levert heel wat gras Pokémon op.

Waar vind je gras Pokémon: Akkers, boerderijen, tuinen, alle soorten groene ruimtes, speeltuinen, groene woongebieden.

Grond (Ground): Klinkt makkelijk toch? Grond vind je namelijk overal. Toch is deze Pokémon soort wat kieskeuriger. Landbouwgrond is erg populair of bijvoorbeeld een open gebied rond een luchthaven of spoorweg. Zolang dat er meer geen beton ligt. Waar je bruine grond ziet, moet je je ogen openhouden.

Waar vind je grond Pokémon: Spoorwegen en luchthavens (kinderen, let op: geen enkele Pokémon is het waard om onder een 747 terecht te komen!), alle open velden zoals akkers en velden, grachten, rivieren, parkeerplaatsen met zandgrond.

Draken (Dragon): Draken spreken tot iedereen zijn verbeelding. Deze Pokémon soort is zich echter van zijn legendarische status bewust? Je vindt ze dus enkel rond bekende bezienswaardigheden in de stad of op het platteland. Hoe beroemder de plaats, des te groter de kans dat een draak zichzelf toont.

Waar vind je draak Pokémon: Beroemde plekken en bezienswaardigheden in steden en op het platteland (kastelen bijvoorbeeld).

Fee (Fairy): Minder kieskeurig dan draken. Deze soort vind je in de buurt van kleinere monumenten, een dorpsplein of een kerk. Of zelfs de begraafplaats achter de kerk.

Waar vind je fee Pokémon: Kerkhoven, kerken, bezienswaardigheden en monumenten.

Water (Water): Wat denk je zelf? Aan het water natuurlijk. Je vindt ze droog aan de oever, dus Pokémontrainers die niet kunnen zwemmen hoeven zich geen zorgen te maken. Zoek in een haven, op de oever van een kanaal of rivieer en natuurlijk de zee. Vergeet ook zwemvijvers op warme dagen niet.

Waar vind je water Pokémon: Overal waar er water is, rivieren, de zee, meren, zee- en jachthavens, kanalen.

Spook (Ghost): Als je angsthaas bent, laat je deze Pokémon soort beter achterwegen. Je vindt ze natuurlijk naar goede griezelige gewoonte terug in de buurt van een begraafplaats. Pas wel op: een begraafplaats is een serene plaats, ga dus steeds respectvol met je omgeving en mensen in de buurt om.

Waar vind je spook Pokémon: Begraafplaats, kerkhof.

Donker (Dark): Waar is het vaak donker? Denk aan een bioscoop, een theater of opera. Voor een of andere reden hebben deze Pokémon duidelijk een artistiek kantje. Al vind je ze soms ook op het kerkhof.

Waar vind je donkere Pokémon: Bioscopen, theaters, operahuizen, kerkhoven.

Insect (Bug) / Vlieg (Flying): Beide soorten komen in gelijkaardige gebieden voor. Als je van het platteland, boerderijen, bossen en open weiden houdt, dan zal je snel veel insect en vlieg Pokémon verzamelen. In de stad heb je kans om rond vliegvelden, grote bedrijven en speeltuinen deze soort te vangen.

Waar vind je insect en vlieg Pokémon: Op het platteland, akkers, de velden, grote parken en speelpleinen.

Ijs (Ice): Het klinkt misschien moeilijk om tijdens de zomer deze soort Pokémon te vangen, tenzij je in het hooggebergte woont natuurlijk. Gletsjers en skicentra zijn hun favoriete locaties. Soms vind je ze ook verdwaald op een groen grasveld. Verwacht in ieder geval dat tijdens de wintermaanden hun populatie sterk zal stijgen.

Waar vind je ijs Pokémon: In het gras (ook als het niet gevroren heeft!), gletsjers en skigebieden.

Psychic (Psychic): Deze paranormale Pokémon vind je in de buurt van ziekenhuisen, sanatoria en andere gezondheidsinstellingen. Pas wel op: val personeel van deze centra niet lastig en begeef je niet op plaatsen waar je mag komen. Het hek of de parking rond het ziekenhuis is dicht genoeg om een psychic Pokémon te vangen.

Waar vind je psychic Pokémon: Ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen.

Elektrisch (Electric): Overal waar veel stroom en elektriciteit is. Denk terug aan onze waarschuwing: vang Pokémon op een veilige afstand. Blijf uit de buurt van gebieden of installaties met gevarentekens. Bovendien vind je deze soort ook in commerciële gebieden die veel stroom verbruiken.

Waar vind je elektrische Pokémon: Commerciële gebieden (winkelcentra bijvoorbeeld), fabrieken en elektriciteitscentrales.

Vuur (Fire): Je hoeft geen brandstichter te worden om een vuur Pokémon te vangen. Loop gewoon wat rondjes in een woonwijk en deze vurige wezens vliegen je om de oren.

Waar vind je vuur Pokémon: Woongebieden en -wijken.

Vecht (Fight): Deze Pokémon houden van competitie. Zoek deze vechtersbazen rond een fitnesscentrum, sporthal, voetbalveld of stadion. Je moet de testosteron en de competitiedrift in de lucht kunnen ruiken.

Waar vind je vecht Pokémon: Stadions, arena's en fitnesscentra.

De Pokémon Go Johto Throwback Challenge 2020 is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Gif (Poison): Deze ziekelijke Pokémons verschuilen zich in drassig en moerassig gebied. Trek je laarzen en slechte kledij aan voor je op jact gaat!

Waar vind je gif Pokémon: Moerassen (pas op en zorg dat ze jou niet over 400 jaar opgraven als veenlijk!)

Voor je naar die plekken loopt of fietst: denk eraan dat dat algemene richtlijnen zijn. Het kan zijn dat je een Pokémon van een bepaalde soort tegenkomt op een gebied waar je deze normaal niet zou vinden. Het gaat om kansberekening. Er bestaat een kans dat je een water Pokémon tegenkomt in een industrieel gebied, maar die kans is veel kleiner dan dat je diezelfde Pokémon in Pokémon GO zou tegenkomen aan zee.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carričre bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread