Na een update van Pokémon Go zijn de gyms helemaal vernieuwd. Zoals verwacht zijn er een hoop veranderingen. Het basisprincipe is nog steeds hetzelfde maar veel elementen zijn gebruiksvriendelijker gemaakt. Het Prestige-systeem is verdwenen en vervangen door motivation van de verdedigende Pokémon.

Samengevat: gym's in Pokémon Go zijn nu een nieuwe ervaring geworden. Dus om je te helpen in je queeste om als een echte Pokémon trainer gyms te veroveren hebben we verschillende pagina's samengesteld met belangrijke informatie. Deze pagina vertelt je alles over de voorwaarden waar je aan moet voldoen om mee te doen in gym battles, het verschil tussen neutrale gym's en bezette gym's en natuurlijk hoe je ze kan claimen voor jezelf en je team. Als je meer informatie wil over gyms, kan je hieronder links vinden naar andere nuttige pagina's.

Is dit niet de info die je zoekt? Keer dan terug naar Pokémon Go: Gym gids.

Of keer terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids.

Pokémon Go - Gyms en hun voorwaarden

Natuurlijk kan je niet zomaar een gym binnenwandelen. Je moet aan enkele voorwaarden voldoen, die gelukkig niet al te hoog liggen. Zoals de professor al aanduidt moet je enkel Trainer Level 5 bereiken en vervolgens één van de drie teams joinen: Team Valor, Team Mystic of Team Instinct.

Als je nog geen Pokémon Trainer Level 5 bent kun je de gyms wel zien, maar kan je niet binnengaan. Het is echter niet moeilijk om level 5 te bereiken. Je moet gewoon een aantal Pokémon vangen, ze trainen en wat PokéStops bezoeken om XP te verzamelen. Door eggs te hatchen bereik je level 5 zelfs nog sneller. Voor meer informatie over je trainer level en tips over hoe je snel in level kunt stijgen, lees je best onze pagina over Pokémon GO - Trainer level en rewards: snel XP en Lucky Eggs krijgen

Gym aanvallen, veroveren, innemen

Om te starten moet je een verschil maken tussen neutrale gyms en gyms die al tot een team behoren. Een neutrale gym zal in het grijs of wit verschijnen op je kaart. Dat betekent dat er geen enkele Pokémon van geen enkele trainer uit geen enkel team aanwezig is. In dat geval kan je de gym gemakkelijk innemen door een Pokémon aan te duiden om de gym te verdedigen. Hoe je dat doet, leer je hieronder.

Het zal echter vaker gebeuren dat je een gym tegen komt die al is overgenomen door een team. Deze worden dan aangeduid in de kleur van dat team. Het is echter ook hier opnieuw belangrijk een onderscheid te maken tussen gyms die tot jouw team behoren of tot het andere. Het verschil is simpel maar essentieel: als de gym al tot jouw team behoort, kan je enkel berry's geven aan de verdedigende Pokémon, of als er nog plaats is zelf een Pokémon achterlaten die de gym zal verdedigen. Als je naar een gym gaat die al door een ander team is verovert, dan moet je vechten om de gym te veroveren.

neutrale_und_besetzte_arena
Links een grijze neutrale gym, rechts een gym die bezet wordt door het rode team.

Vijandige gyms kan je in je eentje innemen of samen met andere leden van je team. Tik op een vijandige gym in je gebied. Vervolgens zal er een nieuw scherm naar boven komen waarin je meer leert over de gym zoals de naam en de locatie en natuurlijk ook welke Pokémon de gym momenteel verdedigen. Je weet dus onmiddellijk hoeveel en welke Pokémon er in de gym zitten, hoeveel motivation ze nog hebben, hoeveel CP ze hebben en meer. Het is zeker de moeite om dit goed te bestuderen want zo kan je je kansen beter op voorhand inschatten.

Met de X-knop onderaan het scherm kan je de gym weer verlaten als het erop lijkt dat je niet van de verdedigende Pokémon kunt winnen. Met de knop rechts ervan (twee Pokéballs in een ster), kan je naar het menu gaan om Pokémon te selecteren die moet gaan vechten. Zo kom je op een lijst van je tegenstanders en jouw team. Je kan nu nog je team aanpassen voordat je de keuze maakt om te vechten. Hoe dit gevecht precies loopt zie je op de pagina Pokemon Go - Gym battles: zo win je, leer alles over Motivation.

Gym bezetten

Als je een neutrale gym wil bezetten is het proces altijd hetzelfde: om een gym te bezetten moet je één Pokémon achterlaten ter verdediging. Dit zijn de voorwaarden waar je aan moet voldoen sinds de grote update:

  • Als trainer mag je nu nog maar één Pokémon in een gym achterlaten om deze te verdedigen. Als er dus geen andere spelers in je team je helpen en hun Pokémon achterlaten, is de verdediging van de gym vrij zwak en kan deze gemakkelijk ingenomen worden door een ander team.
  • Er kunnen maximum zes Pokémon in een gym gezet worden ter verdediging. Elke Pokémon moet dus van een andere trainer komen.
  • Je kan sinds de update geen Pokémon meer in een gym zetten van hetzelfde type. Je kan dus in de praktijk geen twee Fire Pokémon meer in een gym achterlaten.
  • Je kan de Pokémon niet uit de gym halen tot de motivation van de Pokémon helemaal leeg is. Wanneer dat gebeurt, komt de Pokémon automatisch weer terug naar zijn trainer.

Hoe voeg je Pokémon toe aan een gym? Ga naar een gym die op de kaart in het grijs is aangeduid en ga erin door erop te tikken. Als je op de 'Add Pokémon' knop drukt, kan je een Pokémon uit je collectie in de gym zetten. Houd wel rekening met de bovenstaande regels. Zodra je een Pokémon in de gym hebt gezet, zal de kleur van de gym veranderen in de kleur van je team.

Wil je weten welke Pokémon je het beste achterlaat? We hebben een overzicht van alle sterkste Pokémon en de Pokémon die het best zijn in het verdedigen van gyms. Ga naar de volgende pagina voor deze info: Pokémon Go beste Pokémon - Sterkste aanvallers, beste verdedigers, hoogste HP, Stamina and stats gerangschikt.

Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Zelf gyms en Pokéstops toevoegen

Het systeem om zelf gyms en Pokéstops toe te voegen is inmiddels al een stuk verbeterd en Niantic houdt rekening met alle feedback die ze krijgen. Als je in jouw buurt maar bitter weinig mogelijkheden hebt om Pokémon Go te spelen, dan kan je dit aan Niantic laten weten en dan creëren ze misschien wel een nieuwe gym of Pokéstop in jouw buurt.

In het begin van Pokémon Go was het mogelijk om specifiek nieuwe gyms en Pokéstops te vragen. Maar het systeem werd zodanig misbruikt dat Niantic in juli 2016 de service heeft stopgezet. De feature is nog steeds offline. Je kan wel nog aan Niantic melden dat een gym of Pokéstop op een gevaarlijke locatie of privé-eigendom ligt.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carričre bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Meer artikels van Jasper Segers