Pokemon Go - Gym battles: zo win je, leer alles over Motivation

Beďnvloed de motivation van de tegenstander-Pokémon om het gevecht te winnen!

De herziene gyms zijn waarschijnlijk de grootste verandering die doorgevoerd is in Pokémon Go update 0.67.7 (Android) en 1.37.1 (iOS). Het basisprincipe en doel van de gyms is niet veranderd, maar alles er rond wel. Het Prestige-systeem is verwijderd en nu vervangen door een systeem waarbij Pokémon motivation hebben om de gym te verdedigen. Op de pagina Pokémon Go - Gyms innemen, aanvallen en bezetten, een nieuwe gym starten hebben we al beschreven hoe alles veranderd is. Maar dat is niet het enige dat je moet weten. Op deze pagina beschrijven we hoe de nieuwe Pokémon Go gym battles verlopen en hoe je kunt winnen als aanvaller. Als je meer wil weten over gyms, dan heb je hieronder nog een hoop handige links met nuttige informatie.

Is dit niet de info die je zoekt? Keer dan terug naar Pokémon Go: Gym gids.

Of keer terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids.

Pokemon Go Gym - battles vechten en winnen

Duellanten

Nadat je een team hebt samengesteld om een gym battle te starten, klik je op de 'Battle'-knop op het scherm. Het eerste wat je zal zien is tegen welke Pokémon je het in de eerste ronde moet opnemen. Je zal ook zien wie de eigenaar is van de Pokémon en hoeveel deze er al gewonnen heeft.

De volgorde waarin je het moet opnemen tegen verdedigende Pokémon is simpel: je start altijd bij de Pokémon die al het langste in de gym verblijft. Vervolgens moet je de Pokémon verslaat die het tweede langst in de gym verblijft enzovoort.

Team

Vervolgens komen zowel jouw Pokémon als de verdedigende Pokémon in de arena terecht en start het vechten. Bovenaan het scherm zie je alle informatie die relevant is voor het gevecht, zoals het aantal CP en hoeveel motivatie de Pokémon nog heeft. Onderaan rechts heb je nog de optie om te ontsnappen aan het gevecht, of om van Pokémon te wisselen. Dat laatste is handig om de sterktes en zwaktes van de Pokémon in het gevecht te gebruiken.

Meer details hierover kan je vinden op de pagina Pokémon Go types - sterktes en zwaktes Pokemon Go types: een overzicht van alle zwaktes en sterktes.

Het battlen in Pokémon Go werkt als volgt: door op het scherm te tikken doe je een fast attack. Naarmate je meer fast attacks doet, zal er een metertje vullen. Zodra deze vol is kan je een sterkere Charge Attack uitvoeren. Die voer je uit door je vinger langer op het scherm te drukken. Wanneer de andere Pokémon aanvalt, kan je deze ontwijken door met je vinger naar links of naar rechts te swipen.

battle

Het doel in de gym battle is simpel: je moet de CP van de andere Pokémon naar nul brengen. Je hebt 100 seconden om dit te doen. Het is echter niet omdat je het gevecht wint dat de Pokémon automatisch de gym verlaat. Hiervoor moet je zijn motivation naar nul doen zakken. De motivation van een Pokémon wordt uitgedrukt door het hartje dat je op het scherm ziet. Het kan zijn dat de motivation van de Pokémon al laag staat omdat de Pokémon al een hele tijd in de gym zit, of omdat de Pokémon al een paar keer verloren heeft. Als een Pokémon een volle motivation balk heeft, moet je drie keer een gevecht winnen om de Pokémon de gym te doen verlaten. Gelukkig heeft de verdedigende Pokémon een stuk minder HP als je al een keer gewonnen heeft, dus het gevecht zal wel een stuk sneller voorbij zijn.

Hier zijn nog enkele tips die je gegarandeerd de overwinning zullen bezorgen:

  • Vlak voordat een Pokémon aanvalt, zal er een gele flits op het scherm te zien zijn. Als je dat ziet moet je onmiddellijk over het scherm swipen om de aanval te ontwijken. Met goede reflexen is het mogelijk om een hele gym over te nemen zonder damage op te doen.
  • Verdedigende Pokémon hebben dubbel zoveel HP als normaal. Dit om te compenseren voor het feit dat ze door AI's gecontroleerd worden en dus geen strategie kunnen gebruiken of kunnen dodgen.
  • Niet alle charge attacks zijn de moeite waard. Soms doe je op termijn meer damage met veel fast attacks na elkaar dan met af en toe een trage charge attack.
  • Je kan stoppen met vechten na elke Pokémon die je verslagen hebt. Je hoeft dus niet perse alle Pokémon in de gym te doorlopen. Dit betekent ook dat je met één Pokémon een hele gym kunt overnemen. Na het verslaan van een verdedigende Pokémon kan je de gym verlaten, je Pokémon healen, en terug de gym in gaan.

Als je problemen krijgt om het in je eentje voor elkaar te krijgen, kan je samenwerken met andere trainers en jullie krachten bundelen. Samen ben je altijd sterker dan alleen. Dit kan trouwens ook als jij en je vrienden in twee verschillende teams zitten. Leden van Team Valor en Team Instinct kunnen samen een team vormen om een gym die in handen van Team Mystic is over te nemen.

Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Motivation uitgelegd - hoe Motivation doen stijgen en dalen in de nieuwe Pokémon Go gym

Je neemt een gym over met je team door alle Pokémon van het andere team uit de gym te jagen. Om dat te bereiken moet je hun motivation naar nul herleiden. Als het zover is, zullen ze terugkeren naar hun trainer

Motivation wordt uitgedrukt door het roze hartje boven het hoofd van de Pokémon. Je krijgt dit te zien als je naar de Pokémon in een gym kijkt. Hoe leger het hartje, hoe minder motivation. De motivation van een Pokémon heeft een rechtstreekse invloed op de kracht van een verdedigende Pokémon. Als de motivation van een Pokémon vol is, dan is de kracht van de Pokémon gelijk aan zijn CP. Als de motivation daalt, dan daalt ook tijdelijk de CP van de Pokémon. De Pokémon wordt dus zwakker hoe vaker je ertegen vecht. Zodra de Pokémon terugkeert naar zijn trainer, is zijn CP wel weer normaal. Het gaat dus om iets tijdelijks.

Ook belangrijk om te weten is dat de motivation veel sneller daalt bij Pokémon die meer dan 3.000 CP hebben. Als het CP van de Pokémon lager is dan dat, daalt de motivation van die Pokémon met 1 percent per uur. Heeft de Pokémon een CP hoger dan 3.000, dan daalt dit met 10 percent per uur. Motivation balanceert het spel dus. Het is op deze manier veel moeilijker voor een team om de gym in handen te houden.

Wanneer een Pokémon verslagen wordt in een gym battle, zal zijn motivation dalen met ongeveer 28 percent. Je moet een Pokémon met volle motivation dus meerdere keren moeten verslaan voordat deze de gym verlaat. Wanneer de CP van een Pokémon aangeduid wordt in rode tekst, zal de Pokémon de gym verlaten wanneer je het gevecht wint.

Meer informatie over battles nodig? Kijk dan eens op de volgende pagina: Pokémon GO moves - beste movesets en sterkste aanvallen.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carričre bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread