Lindsay Lohan verliest wederom in rechtszaak GTA5

Case closed.

Lindsay Lohan mag geen rechtzaak meer tegen Take-Two Entertainment aanspannen. Het hoogste hof van beroep in de Amerikaanse staat New York heeft haar beroep afgewezen.

De Amerikaanse actrice klaagde in 2014 Rockstar Games aan voor de gelijkenis met Grand Theft Auto 5-personage Lacey Jonas. Volgens de aanklacht had de GTA-studio deze vermeende gelijkenis zonder toestemming gebruikt.

lohan

In 2016 vond een rechter dat Lohan en Jonas op elkaar leken, maar uiteindelijk oordeelde de rechtbank later dat jaar dat de zaak niet mocht worden doorgezet. Volgens het hof maakte de uitgever geen gebruik van Lohans naam, portret of beeld. Ook al was dat wel het geval geweest, dan had de actrice nog steeds geen zaak omdat Grand Theft Auto 5 'niet onder reclame of handel valt' en 'een werk van fictie en satire' is.

De advocaten van Lohan lieten het er echter niet bij zitten en gingen in hoger beroep. Afgelopen donderdag kwam het hoogste beroep tot de conclusie dat de rechtszaak verworpen moest worden. Hoewel Take-Two Entertainment en Rockstar Games verder geen commentaar op de uitspraak hebben gegeven, heeft de laatstgenoemde eerder al laten weten dat Lohan alleen voor de aandacht de rechtszaak aanspande.

Speel je GTA 5 nog regelmatig? Bekijk dan zeker ook onze GTA 5 cheats.

Advertentie

Ga naar comments (3)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (3)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread